Ttela

Platt fall för Mellerud mot Henån-gilleby: ”Det är mitt ansvar”

- Johanna Josephsson

Mellerud kunde inte följa upp helgens seger. I stället blev det platt fall i onsdagens match mot Henån-gilleby. – Det är mitt ansvar, jag hade inte förberett oss tillräckli­gt väl, säger Mif-tränaren Henrik Olsson efter 0–3-förlusten. Henån-gilleby Melleruds IF 3 0

Efter 3–1-segern mot Kungshamn i helgen var Mellerud sugen på en ny seger i jakten på division 3. Men så blev det inte.

I stället fick de se sig besegrade med 3–0 av Henån-gilleby.

– Henån överraskad­e oss inte, vi hade bra koll på hur de ville spela. De backade hem, och störde oss i speluppbyg­gnad. De vann boll när vi tog dåliga beslut, och sedan kontrade de. De gjorde det bra och straffade oss oerhört hårt, säger Henrik Olsson, tränare MIF.

Mellerud var förvisso det spelförand­e laget, och hade mest boll. Men det var ändå Henån-gilleby som lyckades skapa de vassa målchanser­na.

– Vi har mycket bollinneha­v, men inte på de ställe där man vill ha bollinneha­v. Vi var tämligen ofarliga. Vi hade pratat innan om att de faller hem och att det är viktigt att vi flyttar boll fort och inte lockas in i att vara nöjda med att ha boll. Att ha stort bollinneha­v är inget vi strävar efter, utan vi vill vara farliga när vi har boll, säger Olsson.

Henån-gillebys första mål kom i den 34:e matchminut­en, de andra två i matchminut 51 samt 62.

– De gör 1–0 på hörna, där vi visste att de är starka. Sedan gör de 2–0 och 3–0 när vi tappar boll i speluppbyg­gnad. Det känns ännu mer surt att det sker på det viset. Men det är mitt ansvar, jag hade inte förberett oss tillräckli­gt väl, säger Henrik Olsson.

 ?? Bild: Jonas Myrholm ?? Mif-tränaren Henrik Olsson var inte nöjd med vad hans lag presterade i förlustmat­chen mot Henån-gilleby.
Bild: Jonas Myrholm Mif-tränaren Henrik Olsson var inte nöjd med vad hans lag presterade i förlustmat­chen mot Henån-gilleby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden