Ttela

Hälsa på i Karl Fredriks trädgård

Alla känner inte till Karl Fredrik, men det räcker egentligen att googla på det förnamnet så finns mycket att läsa om honom. Många har följt hans och sambon Petters gårdsarbet­e via tv.

- Susanne Engdahl-jensen susanne.engdahl-jensen@ttela.se 0520-42 26 38

Familj: Du som har vägarna förbi Österlen kan passa på att boka in ett besök i Karl Fredriks inspireran­de trädgårdsa­nläggning.

Årets sommarseme­ster gick bland annat ner mot Skåne och Österlen där Karl Fredrik Gustafsson­s gård med ”allt” i trädgård och heminredni­ng, men också ätbart.

Resan gick genom Skåne via Smyghuk – Sveriges och den skandinavi­ska halvöns sydligaste udde – och till den lilla mysiga staden Ystad för en liten fikapaus. Nu ökade spänningen inför besöket på gården. Ankomsttid­en var bokad till klockan ett på dagen, för det krävs att man bokar in sig då intresset är mycket stort.

Färden gick genom öppna fält till Eklaholm Hagestad Radby i Löderup. Här samlades många människor på en liten yta, men det gick hyfsat att hålla social distanseri­ng trots allt. För underteckn­ad var entrén med mängder av röda dahlior helt magnifik, där en fick följa med hem.

Ute i trädgårdar­na fanns det mesta i säsongens blommor och växter att välja av, som storslagna hortensior och kryddor, men också roliga saker att pynta sin trädgård med i en blandning av nytt och gammalt.

Butiken med tillhörand­e galleri har varit igång sedan våren 2016. Trivsam musik var välkomnand­e och höjde stämningen, besökarna trivdes och drogs till ”huvudperso­nen” själv – Karl Fredrik – som stod med sitt bruna läderförkl­äde och hejade glatt på alla. Han hade ett stort tålamod med alla oss som ville ta en bild. Sambon Petter hjälpte till med försäljnin­gen med ett vackert bord till trädgård.

Karl Fredrik har en grund inom floristik och landskapsa­rkitektur och han gör uppdrag inom blomsterkr­eationer, trädgårdsd­esign och styling av miljöer inför bröllop och fest.

Gården Eklaholm har öppet i stort sett varje dag över hela året. Gården har anor från 1600-talet, via gamla handlingar fick de fram att gården kallats Eklaholm. Här finns fint hantverk inom keramik med mera och med fördel går det att få en kaffe och nybakad bulle.

Det kändes svårt att lämna denna trivsamma miljö, ville inte råka missa någon liten detalj i allt roligt. Kanske att någon liten idé kommer att förverklig­as på hemmaplan. Men visst, jag åker gärna tillbaka till gårdsbutik­en på vackra Österlen.

” Kanske att någon liten idé kommer att förverklig­as på hemmaplan

 ??  ??
 ?? Bild: Susanne Engdahl-jensen ?? Välkomnand­e entré till den spännande gården Eklaholm på Österlen.
Bild: Susanne Engdahl-jensen Välkomnand­e entré till den spännande gården Eklaholm på Österlen.
 ??  ?? Mixade blommor i vattenbad.
Mixade blommor i vattenbad.
 ??  ?? Rosa klockor.
Rosa klockor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden