Ttela

Nu kommer supervärme­n

- Karin Zwinkels karin.zwinkels@ttela.se 0520-42 26 00 av

Helgen bjuder på högsommarv­ärme med temperatur­er på upp till trettio grader lokalt. Sedan blir det kallare, med ”bara” 23 grader i början av nästa vecka.

Den varma luft som har dragit upp söderifrån sedan i torsdags medför höga temperatur­er under helgen, särskilt under fredagen och lördagen.

– Det ser framförall­t ut som att det ska vara varmt på fredag och lördag och sedan några grader lägre på söndag, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Temperatur­erna ser ut att bli uppåt 28–29 grader och i de södra delarna av TTELA:S område kan de även passera trettiogra­derstrecke­t.

– Temperatur­en ligger helt klart över det normala just nu, men sådan här värme i augusti är också något som förekommer emellanåt, säger Linus Karlsson.

Under fredagen och lördagen ser det ut att bli mestadels soligt.

– På söndag kan någon skur passera med enstaka inslag av åska, men också en hel del sol ser ut att väntas, säger Linus Karlsson.

Från och med söndagen kommer det in mindre varm luft, men temperatur­erna kommer ändå hålla sig omkring 23 grader under början av nästa vecka.

– Det blir fortsatt varmt efter helgen men lite lägre temperatur­er, säger Linus Karlsson.

 ?? Bild: Andreas Olsson ?? I helgen kan det bli upp till trettio grader lokalt.
Bild: Andreas Olsson I helgen kan det bli upp till trettio grader lokalt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden