Ttela

Sol och värme väntar i hela landet

-

VÄDER

I helgen väntar sol och höga temperatur­er i hela Sverige. På vissa håll kan det bli så varmt som 30 grader.

Fredagens värmetoppa­r i södra delen av landet och i Norrland fortsätter under lördagen. Faktum är att det kan bli ännu högre temperatur­er än det var på fredagen.

– Temperatur­en kan på en del håll sticka upp till 30-graderstre­cket i södra delen av landet, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

– Samtidigt är det ett regnområde som rör sig in västerifrå­n, då framför allt norra Norrland berörs under lördag kväll och in på natten.

Regnområde­t leder till lite lägre grader i Norrland under söndagen, med temperatur­er på 16 till uppåt 20–21 grader. I söder kan dock värmen hålla i sig bättre, med fortsatta värmetoppa­r på närmare 28 grader.

Värmen gör att det föreligger hög brandrisk i de södra delarna av landet.

Semesterfi­rare är bara att gratulera, solen och värmen visar sig nämligen den kommande veckan på flera håll, men det är även en del moln som växer till sig.

– Det kan vara ostadigt i inre Götaland i början på nästa vecka med någon regnskur. Temperatur­mässigt i Götaland och Svealand blir det 22 till uppåt 25–26 grader, medan Norrland får det lite svalare, runt 20 grader.

In mot fjällen blir det kallare med temperatur­er på cirka 15 grader.

– Det är ju tydlig sommar ändå. Alla ska nog få se sol någon gång, säger Linus Karlsson. (TT)

 ??  ?? I helgen väntar sol och höga temperatur­er över hela landet. Foto: Naina Helén Jåma/tt
I helgen väntar sol och höga temperatur­er över hela landet. Foto: Naina Helén Jåma/tt

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden