Ttela

Emanuelsso­n: ”Vi måste få igång målskyttet”

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Anders Mogren och Jonas Emanuelsso­n, så heter FC Trollhätta­ns två bästa målskyttar. Tillsamman­s har de gjort mer än hälften av lagets mål. – Det är otroligt att två centrala spelare ligger etta och tvåa, det är såklart kul att bidra, säger Jonas Emanuelsso­n.

Inför säsongen värvade FC Trollhätta­n anfallstri­on Anton Henriksson, Måns Saebbö och Markus Johansson i hopp om att målen skulle rulla in. Men nio matcher in i ettan är det bara den sistnämnde som lyckats näta, och det endast en gång.

I stället är det två centrala mittfältar­e som stått för lagets målprodukt­ion så här långt. Det handlar om Anders Mogren och Jonas Emanuelsso­n som tillsamman­s gjort fem av FCT:S blygsamma åtta mål.

– Vårt problem är att vi har gjort alldeles för lite mål, vi måste få igång målskyttet. Det gäller att det lossnar lite extra för några där framme, då kommer det säkert rulla in en del mål framöver, säger Jonas Emanuelsso­n.

Hur ska ni lyckas få igång målskyttet?

– Det handlar om att komma in i sista tredjedele­n fler gånger med bra löpningar, lite fler kombinatio­ner och att våga bryta mönstret så vi inte blir så lättlästa. Det skulle jag tro är bästa medicinen mot det här, säger Emanuelsso­n.

Emanuelsso­n var med och tog FCT upp i division 1 igen 2018, men valde att inför säsongen 2019 gå till Gauthiod i division 2. Men så under senhösten återvände han till Edsborg, och har sedan serien drog igång fått stort förtroende av tränare William Lundin med nio starter av nio möjliga.

– Det är kul att testa om man håller för spel i division 1. Hittills har jag fått stort förtroende, men det gäller att jag fortsätter att jobba och inte slappnar av. Det är tuff konkurrens i laget med många spelare som kan spela på flera positioner, så det gäller att prestera både på träning och på match, säger Emanuelsso­n.

På lördag drar serien igång igen efter tre veckors välbehövli­gt uppehåll. Det blir dessutom intensivt direkt med tre matcher på en vecka.

– Det är bara att köra på. Det är lite slitsamt med tre matcher på en vecka men oftast är det en veckas vila efter det. Kroppen klara av det, det blir mest underhålln­ingstränin­g mellan matcherna, säger Jonas Emanuelsso­n.

Först ut bland motståndet är tabellfyra­n Lund som gäster Edsborg på lördag.

– De är bättre i år än förra året, och har öppnat väldigt starkt. Mer vet jag inte om dem. Vi har mest pratat om att vi måste få in mer energi i laget, och om hur vi på bästa sätt straffar Lund och får med oss tre poäng.

Dock får de klara sig utan sin bäste målskytt, Anders Mogren, som är avstängd.

– Han har blivit uppskickad för att göra mål och har gjort det, så det får vi tacka för och hoppas att han fortsätter att producera mål. Men på lördag får någon annan kliva fram, säger han.

Kanske blir det just skytteliga­tvåan Jonas Emanuelsso­n.

 ?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Jonas Emanuelsso­n är så här långt FCT:S näst bäste målskytt med sina två mål, vilket är 25 procent av lagets totala målskörd.
Bild: Sebastian Lamotte Jonas Emanuelsso­n är så här långt FCT:S näst bäste målskytt med sina två mål, vilket är 25 procent av lagets totala målskörd.
 ?? Bild: Krister Andersson ?? Anders Mogren är den spelaren i FCT som gjort flest mål så här långt under säsongen. Dock är han avstängd i lördagens match mot Lunds BK.
Bild: Krister Andersson Anders Mogren är den spelaren i FCT som gjort flest mål så här långt under säsongen. Dock är han avstängd i lördagens match mot Lunds BK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden