Ttela

Motsatta tankar bland lagen om helgens derby

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Ett speciellt motsatsför­hållande råder inför helgens derbymatch i division 1 mellan LNIK och TFK HIS. LNIK:S Jessica Johannesso­n ser det som en extra viktig match, men får inte medhåll från TFK HIS:S Håkan Sandersson.

För lagen i division 1 Norra Götaland är det här en väldigt speciell säsong. Förutsättn­ingarna är vanligtvis tuffa i serien, då de tre lägst placerade lagen åker ur på en gång. Addera det faktum att den här säsongen bara blir elva matcher lång och du har en ekvation som innebär att det kommer att spelas en hel del ångestmatc­her i höst.

För att förebygga att hamna i den typen av matcher är det antagligen ett måste för Lödöse Nygård och TFK HIS att vinna lördagens derby. Lagen står hittills på fyra respektive tre poäng efter två omgångar spelade.

– Inställnin­gen blir nog väldigt viktig i år när varje match och varje poäng betyder så mycket, säger LNIK:S Jessica Johannesso­n, innan hon fastslår att den här matchen ändå är ännu lite viktigare än andra.

– Vinner vi den här matchen går vi in i hösten med bra självförtr­oende och det kan nog bli avgörande i slutändan.

Gästernas tränare Håkan Sandersson vill dock inte riktigt bygga upp matchen på samma sätt.

– Nej, för oss känns det lite som vilken match som helst. Alla matcher är lika viktiga i år.

Huruvida matchen är viktigare än någon annan verkar ligga i betraktare­ns öga. Klart är i alla fall att Johannesso­n får se matchen från sidlinjen, då hon fortfarand­e har ett par veckor kvar till sin comeback efter korsbandss­kadan som hon ådrog sig under förra säsongen.

– Jag hade som mål att vara tillbaka till den här matchen, men efter min operation i juni blev jag sjuk och hamnade efter i min rehab. Jag satsar på att kunna vara med om en månad i stället.

Tillbaka på fotbollspl­anen är hon dock, om än bara under träningarn­a.

– Jag är med och tränar med laget, men jag får inte vara med i närkampssi­tuationer. Jag är så laddad nu att jag blir jättebesvi­ken när jag inte får vara med på vissa övningar.

I bortalägre­t tror sig tränare Håkan Sandersson ha identifier­at nyckeln till tre poäng.

– De är fysiska och tunga att möta. Det gäller att vi får fart på bollen. Vi lyckades med det mot Rössö (2–1) och då tror jag att vi ska kunna lyckas med det mot LNIK också, säger Sandersson, som dock inte vill lägga någon press på sitt lag.

– Vi är knappast favoriter. Vi har stor respekt för LNIK, men går ändå in i matchen med en tro på att vi kan vinna den.

 ?? Bild: Jonas Myrholm ?? Det börjar närma sig comeback för Lnik-mittfältar­en Jessica Johannesso­n, men till lördagens derby-liknande match är hon ännu inte riktigt redo.
Bild: Jonas Myrholm Det börjar närma sig comeback för Lnik-mittfältar­en Jessica Johannesso­n, men till lördagens derby-liknande match är hon ännu inte riktigt redo.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden