Ttela

Olidligt skrikande från dessa störande djur

-

Ja nu sitter man här igen, vet inte vilken natt det är i ordningen, har pågått i säkert fem till sju veckor snart. Det startar vid 03.30 på morgonen och pågår till sent – frampå kvällen. Vilket då? Måsskriken, det olidliga gapandet och skrikandet från dessa störande djur. Nu säger den som bara hör en mås någon gång att ”ohh vá mysigt det låter – som på kusten. Då ska ni höra detta under sommaren, här i innerstan med måsar på i stort sett alla taken.

Man kanske vill ha fönster öppet på grund av värmen med mera. Det kan du glömma – även med stängda fönster är det olidligt. Tro mig. Har skrivit till kommunen många gånger för att kanske stöta på bostadsäga­rna att rensa taken i början på våren och störa måsen när dom bygger bo men icke. Det hjälper inte att göra så men jag vet att det hjälper då vi har samma problem på mitt arbete där måsarna gärna vill bygga på fläktaggre­gaten på taken, och det ville vi inte låta dom göra utan rensade och till slut så byggde dom inte där.

Jag förstår att det inte är lätt, men när det aldrig görs något eller några försök då blir man less. Såg att sjöfartsve­rket satt så kallade spik/trådmattor på deras lamparmatu­rer när man går efter kanalen och vips så kunde måsen inte bygga där. Så visst kan man hitta på saker. Vet att detta stör alla djurälskar­e. Jag är djurälskar­e också, men det får ju finnas gränser för vad man ska stå ut med. Skriver detta i frustratio­n för jag vet att det kommer att bli likadant nästa år så min plan för mig är att hitta ett annat boende fram till nästa vår. Det finns fortfarand­e ställen där man kan få sova ostört åtminstone från måsskrikan­de odjur. Sönderskri­ken människa

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden