Ttela

Advokater i Wilma-fallet får sin miljonersä­ttning

- Camilla Haagen camilla.haagen@bohuslanin­gen.se 0522-992 86

Den ersättning som advokatern­a begärt för sitt arbete för försvaret av Wilmas Anderssons mördare anses rimligt. Justitieka­nslern kommer inte att överklaga ersättning­sanspråket, enligt P4 Väst.

Justitieka­nslern har granskat advokatern­a Beatrice Rämsell och Peter Olsson ersättning­skrav för försvaret av Wilmas mördare efter ett yttrande från åklagaren Jim Westerberg.

Åklagaren kritiserad­e i sitt yttrande både antalet timmar som har lagts ner i fallet och ersättning för

” I det här fallet har det funnits mycket speciella omständigh­eter

Mari Heidenborg justitieka­nsler

bland annat en sakkunnig som hördes under rättegångs­dagarna.

Advokaten Beatrice Rämsell har begärt 947 522 kronor (inklusive moms) i ersättning för de 410,5 arbetstimm­ar och 102,5 restimmar hon uppger sig ha lagt ner på Wilma-fallet – samt de kostnader hon lagt ut på exempelvis bilkörning.

Advokaten Peter Olsson, som kom in senare i utredninge­n har inte varit lika aktiv. Han har begärt ersättning på 353 323 kronor (inklusive moms), för de 196 timmar han uppger att han arbetat med fallet.

Åklagaren Jim Westerberg har tidigare beskrivit ersättning­en som ”helt orimlig”, men efter att Justitieka­nslern nu har granskat ersättning­skraven kommer bägge advokater att få den ersättning de begärt.

– I det här fallet har det funnits mycket speciella omständigh­eter. En försvarare måste ha ett visst utrymme att göra det som krävs för sin klient, säger justitieka­nsler Mari Heidenborg till P4 Väst.

 ?? Bild: TT ?? Försvarsad­vokaterna Peter Olsson och Beatrice Rämsell får rätt till den ersättning de yrkat på för försvaret av den dömde mördaren.
Bild: TT Försvarsad­vokaterna Peter Olsson och Beatrice Rämsell får rätt till den ersättning de yrkat på för försvaret av den dömde mördaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden