Ttela

I säsongens mest galna match bärgade LNIK segern efter mycket om och men.

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

18 år gammal slängdes William Antic in i Skofteby-målet borta mot Alingsås. Den uppgiften löste han med bravur. – Han plockade ner vartenda inlägg, säger tränaren Andreas Wingård efter sitt lags 1–0 seger.

Antic är en mycket lovande målvakt, men trots det är det tufft att slängas in i en division 3-match när man inte har tidigare erfarenhet­er på seniornivå. Dessutom ska det tilläggas att han inte var förberedd på situatione­n.

– Nordenfors (Felix, förstemålv­akt) gick sönder på uppvärmnin­gen så vi fick skicka in William, och det gick ju jättebra, konstatera­r Andreas Wingård.

Uppbackad av ett discipline­rat Sif-försvarssp­el över hela planen lyckades nämligen Antic därtill hålla nollan, vilket innebar att

” Vi stod för en prickfri defensiv insats Andreas Wingård

Linus Nybergs straffmål i den 18:e matchminut­en räckte hela vägen till tre poäng för Skoftebyn i den svåra bortamatch­en.

– Vi stod för en prickfri defensiv insats under hela matchen. De får ett läge i slutet efter en hörna, mer än så var det inte. Vi tvingade dem till att slå inlägg i den andra halvleken och där dominerade William, berättar Wingård.

Mot slutet av matchen hade Moussa Taher ett jätteläge att döda spänningen, men Skofteby-spelarna fick vänta till slutsignal­en innan de kunde andas ut och konstatera att säsongens första trea var ett faktum.

– Vi håller nollan för den andra matchen i rad. Offensivt sprudlade det väl kanske inte, men det här var tre poäng som kan bli mycket viktiga i slutändan, säger Wingård.

 ??  ??
 ?? Bild: Skoftebyns IF ?? William Antic höll nollan i sin seniordebu­t.
Bild: Skoftebyns IF William Antic höll nollan i sin seniordebu­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden