Ttela

Spanjor ska ta Skoftebyn till futsaltopp­en

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00 Robin Johansson robin.johansson@ttela.se 0520-42 26 44

Skoftebyns IF:S futsal drömmer om Sm-guld. Nu tar laget in rutinerad hjälp på tränarsida­n för att nå dit. Guillermo Sotorrio Sanchez är lagets nya huvudträna­re. – Det kändes bra redan från första mötet, berättar den 35-årige spanjoren.

Guillermo Sotorrio Sanchez, eller Willy som han också kallas, har lång erfarenhet som futsalträn­are trots att han inte är mer än 35 år.

– Jag har tränat lag i 15 eller 16 år. Allt från barnlag till seniorlag, berättar Willy.

Det är dock inte hans första tränaruppd­rag i Sverige. Han har tidigare tränat IFK Göteborgs futsallag, både på dam- och herrsidan.

– Det var första gången jag tränade tjejer faktiskt. Men det var en bra erfarenhet och jag märkte att de är bättre på att ta till sig av det man säger.

Futsalen kom in tidigt i Willys liv. Redan som barn började han spela och när sedan fotbollen kom in i hans liv några år senare blev han tvungen att välja. Valet föll då på futsal.

– Jag tyckte att det var mycket roligare. Det går fortare, det är mer tekniskt och man har mer boll.

Han beskriver sig som en coach som gärna spelar ett aggressivt spel, och han är än så länge imponerad av Skoftebyn som förening.

– Jag var förvånad över hur bra det var. Både installati­onerna och folket som arbetar i klubben, säger Willy.

Och för honom kändes relationen till klubben bra redan från första början.

– Det kändes bra redan från första mötet. De kom till mig i Göteborg och vi pratade, sen var jag här i Trollhätta­n ett par gånger och allt har fungerat bra.

För Willys del är målsättnin­gen för kommande säsong glasklar.

– Vi ska vara bättre än vad vi var förra året. Det är egentligen det som är målet. Sen är jag ny här och jag behöver ha tålamod.

Han har bara hunnit med ett par träningar såhär långt med laget, men han ser saker att bygga vidare på.

– Det finns spelare som tekniskt duktiga och det finns en del snabba spelare. Jag tror dock att vi behöver bli mer modiga.

Christoffe­r Lundh, futsalansv­arig i Skoftebyn, är nöjd med klubbens nya tränare.

” Vi ska vara bättre än vad vi var förra året. Det är egentligen det som är målet.

Guillermo Sotorrio Sanchez tränare Skoftebyn futsal

– Det här är en futsalmänn­iska till 100 procent. Han sitter inne på kompetens om futsal som vi inte har sett i Sverige, säger Lundh och fortsätter:

– Han har inte varit så länge i sina andra klubbar, men när vi hört oss för om orsakerna till det så har vi ändå känt att vår organisati­on kommer vara perfekt för honom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden