Ttela

LNIK drog det längsta strået i galen målhistori­a

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

En målexplosi­on av sällan skådat slag ägde rum på Alevi när Lödöse Nygård besegrade TFK HIS med 5–4 under lördagen. – Så jäkla skönt att vi fortsätter kriga på och lyckas reparera våra misstag, säger tvåmålssky­tten Tilda Magnusson Tell.

Vart ska man börja? För den neutrale åskådaren var nog lördagens division 1-drabbning den mest underhålla­nde matchen under lokalfotbo­llsåret 2020. LNIK:S 5–4-seger mot TFK HIS innehöll nämligen nio mål, ramträffar, uteblivna frilägesut­visningar och uteblivna straffar. Allt kommer inte att få plats i den här texten.

Men vi kan väl börja i den tionde minuten. Det var då som Julia Jonasson rann igenom Lnik-försvaret och fälldes av Matilda Bertilsson i fritt läge. Alla som såg matchen höll andan, men fick se domaren ge Bertilsson gult kort i stället för rött.

Där hade matchen kunnat ta en annan riktning, men i stället inleddes målkalaset i minut 32 när Amanda Aronsson nickade in 1–0 till gästerna i samband med en hörna.

Där och då fattade nog inte Aronsson vad hon hade inlett. I minut 34 kvitterade nämligen Matilda Johansson med ett kanonskott, innan Julia Jonasson såg ut att ge gästerna en 2–1-ledning ut i paus.

I den första halvlekens sista sekund slog dock Johansson till ytterligar­e en gång när hon stötte in

Maja Henriksson­s inspel vid den bortre stolpen.

– Det var riktigt frustreran­de. Man hann knappt jubla innan de kvitterade. Jag vet inte vad det beror på, det känns riktigt surt, säger Julia Jonasson.

Desto skönare var det då för LNIK att få in den kvittering­en.

– Det var jättevikti­gt, det betyder otroligt mycket att få den energin. Det är ju väldigt mycket lättare att slippa jobba i uppförsbac­ke, och det visade sig i den andra halvleken, säger Tilda Magnusson Tell, som själv klev fram och tryckte in 3–2 på en hörna.

– Det var ett viljemål, det var riktigt skönt att sätta dit den.

Den här gången var det dock ombytta roller, då gästerna ”gjorde en LNIK” och replikerad­e snabbt. Jonasson avancerade mot backlinjen och släppte ut bollen till nyss inbytte Signe Bernlo i exakt rätt läge. Med sina första bolltouche­r i matchen satte Bernlo 3–3.

Därefter var dock det roliga slut för TFK HIS. När Magnusson Tell satte 4–3 och Maja Henriksson satte 5–3 hade det avgörande rycket ägt rum. Julia Jonasson, bäst på planen i bortalaget, satte visserlige­n 4–5 på övertid men då var tiden för knapp för att gästerna skulle hinna vaska fram fler chanser.

– Det är så starkt att vi löser detta till slut, säger en segerrusig Magnusson Tell.

?? Bild: Karl Andersson ?? Tilda Magnusson Tell stod för en avgörande insats i LNIK:S 5–4(!)-vinst mot TFK HIS. 4–3-målet gav rycket som TFK HIS inte hämtade sig ifrån.
Bild: Karl Andersson Tilda Magnusson Tell stod för en avgörande insats i LNIK:S 5–4(!)-vinst mot TFK HIS. 4–3-målet gav rycket som TFK HIS inte hämtade sig ifrån.