Ttela

Poängnolla­n sprucken för Skoftebyn

- Karl Andersson

Efter två inledande förluster tog Skoftebyn en livsviktig seger hemma mot nykomlinge­n Hallsberg. – Det här var verkligen nödvändigt, säger tränaren Patrik Thulin.

Med 20 minuter kvar av matchen och 1–0-ledning stod Thulin för ett taktiskt drag som får anses vara aningen sällsynt.

Han skickade nämligen upp vänsterbac­ken Jessica Backman på topp.

– Vi ville ha hennes djupledsst­yrka, förklarar Thulin, som efteråt kunde konstatera att rockaden gick hem.

Med knappt tio minuter kvar tog hon emot en läcker framspelni­ng av Andrea Markusson, blev fälld och fick straff.

– En solklar straff, hävdar Thulin.

Adjektivet solklar kan även tilldelas Anna Larssons efterfölja­nde straff, som innebar 2–0 och gjorde att Skoftebyn kunde slappna av under matchavslu­tningen.

– Det här var svingott, nu ser vi fram emot derbyt mot TFK HIS nästa vecka. Kan vi vinna den matchen så har vi riktigt bra energi in i resten av säsongen. Samtidigt har vi inte tvivlat på vår kvalité under sommaren, vi vet att vi är bra, säger Thulin.

Faktum är dock att man stod på noll poäng med nio matcher kvar inför matchen mot Hallsberg, vilket gjorde den till en måstematch. Det så viktiga första målet nickade Mirjam Bader in på Ella Kolsmyrs hörna.

Därefter hade Skoftebyn chanser att döda matchen tidigare, samtidigt som Jessica Johansson stod för två matchavgör­ande räddningar i den andra änden.

– Jessica står för de räddningar­na när vi bara leder med 1–0. Hade hon inte gjort det så hade det kunnat bli mycket svårare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden