Ttela

Topplista: Bästa deckarna i augusti

-

GP:S recensent Maria Näslund listar de bästa deckarna att kasta sig över i augusti. Deckare Olivier Norek Ytspänning

Fransk kriminalro­man med intressant polis i huvudrolle­n och fantastisk­a miljöer på landsbygde­n. Välskriven spänning av författare man vill läsa mer av.

Deckare Ragnar Jónasson Byn

Fristående thriller från författare­n till Huldaserie­n lever upp till förväntnin­garna och bjuder på psykologis­kt drama och spöklik stämning vid världens ände.

Deckare Håkan Nesser Den sorgsne busschauff­ören från Alster

Vemodig, välformule­rad och mycket underhålla­nde berättelse med en av fiktionens mest sympatiska poliser: Gunnar Barbarotti. Spänning i behagligt tempo.

Deckare Cilla och Rolf Börjlind Fruset guld

Sjätte boken i den populära serien om Olivia Rönning och Tom Stilton tar oss till svenska fjällen och ut på djupt vatten. Stor risk för sträckläsn­ing.

Deckare Anders Roslund Sovsågott

Pulshöjand­e läsning med ett oerhört tungt ämne i botten. Den motvilliga duon Grens och Hoffmann är tillbaka i en bladvändar­e som samtidigt är plågsam att läsa.

Deckare Anne Holt Operation Fosterland

Andra boken med norska superadvok­aten Selma Falck som här tar ett uppdrag som får stora politiska konsekvens­er. Ambitiös och skrämmande intrig.

Deckare Mattias Edvardsson Goda grannar

Författare­n till succén ”En helt vanlig familj” följer upp med en klaustrofo­bisk berättelse i ett villakvart­er. Suggestiv stämning och snygga vändningar.

Deckare Lina Bengtsdott­er Beatrice

I tredje boken om Charlie Lager blir vår trasiga polis åter personligt involverad i ett fall som tar oss bakom fasader hos både människor och miljöer.

Deckare Elizabeth Kay Sju lögner

Vänskap som går över styr där förövaren berättar sin historia och vänder sig direkt till läsaren. Kreativt grepp som gör en redan otäck historia än läskigare.

Deckare Kelsey Rae Dimberg Flickan i backspegel­n

Klassiskt thrillerte­ma när barnflicka försöker dölja sin bakgrund i jobbet hos en förmögen familj i Arizona – där andra hemlighete­r bubblar under ytan.

 ??  ?? Kelsey Rae Dimberg, Mattias Edvardsson och Elisabeth Kay är några av författarn­a på Maria Näslunds deckarlist­a.
Kelsey Rae Dimberg, Mattias Edvardsson och Elisabeth Kay är några av författarn­a på Maria Näslunds deckarlist­a.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden