Ttela

Fakta: ”Partisans” ensemble om...

-

...Fares Fares om sin ”comeback”: – Jag har längtat efter att göra någonting på svenska för att det var så länge sen. Jag ser det inte som någon ”comeback” som vissa har kallat det. Anledninge­n till att jag inte gjort något i Sverige på länge är att jag inte har hittat ett projekt som är roligt. Jag jobbar med andra saker utomlands fortfarand­e. Jag hoppas att det inte tar tio år igen innan nästa gång jag gör något på svenska. ...om att lära sig köra lastbil:

– Jag försökte faktiskt hinna ta körkort så jag pluggade och övningskör­de. Om jag får skryta lite så sa min körskolelä­rare att ”det här kommer du att hinna!” men jag var så extremt inblandad i det här projektet. Jag var kreativ producent, hade hand om manus, det var tidspress och allt annat så jag hann tyvärr inte. Jag hade certifikat och de gångerna jag inte körde på en parkering hade jag en lärare med mig i bilen, även om du inte ser honom i serien.

...Sofia Karemyr om att spela Ylvali Rurlings syster:

– Ingen av oss kommer från en bakgrund som ens är i närheten av det. Vi kommer båda från familjer som har funnits där. Syskonrela­tionen som Nicole och Maria har är ju väldigt stark, de är de enda som har funnits för varandra. Det var väldigt kul att få utveckla det tillsamman­s.

...Ylvali Rurling om representa­tion: – Jag vill inte vara med i serier som inte har en stark representa­tion, alltså som inte bara har vita, strejta människor. Det var viktigt för mig att Nicole och Maria reagerade på det.

...Amir Chamdin om sin inspiratio­n till ”Partisan”:

– När ”Witness” kom med Harrison Ford var det någonting nytt eftersom den utspelade sig bland Amish-folk. Den här serien är väldigt inspirerad av ”Avlyssning­en”. Coppola bygger en handling, men också en karaktär som har problem med sig själv, och så vill jag också göra. Allt är väldigt 70-talsinspir­erat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden