Ttela

Olika väntetider på bostad hos bolagen i Lilla Edet

- Pasi Hakopuro pasi.hakopuro@ttela.se 0520-42 26 84

I Lilla Edet är trycket på hyresrätte­r stort. Men väntetiden på bostad varierar, liksom antalet som är i bostadskö bland de största fastighets­ägarna.

I Lilla Edets kommun förfogar de fyra största fastighets­ägarna över närmare 1 000 hyresrätte­r – Fortinova (450), Edethus (345), Kellby Fastighete­r (115) och Varbergs Stenfastig­heter (70).

Hos det kommunalt ägda Edethus står 512 personer i bostadskö för närvarande och få bostäder är lediga.

Edethus meddelar att väntetiden på en bostad varierar eftersom man jobbar med en aktiv kö. Det innebär att kunden får uppdatera sin plats två gånger om året samt själv kontakta bolaget gällande bostäder som annonseras som lediga på hemsidan.

Katharina Kellby på Kelleby Fastighete­r uppskattar att de har 15–20 personer i bostadskö, men väntetiden varierar stort beroende på vilketn typ av bostad som söks.

– Det beror på storleken på lägenheten. Vi har ganska få treor, och det kan ta tre till fyra år innan en trea blir ledig, medan väntetiden på ettor och tvåor generellt är sex till tolv månader, säger Katharina Kellby.

Av kommunens största fastighets­ägare Fortinova har tidningen inte fått uppgifter om antal i bostadskö och väntetiden. Enligt hemsidan finns endast en ledig lägenhet i beståndet för närvarande.

Varbergs Stenfastig­heter har 70 lägenheter i centrum och fördelar ut bostäder efter tiden man har stått i kö. Hur många som står i kö och hur lång väntetiden är kan inte bolaget svara på eftersom det varierar stort beroende på bostadens storlek.

Tidningen har också sökt Gekå Fastighete­r för uppgifter, utan framgång.

 ?? Bild: Pasi Hakopuro ?? 512 personer står i bostadskö hos Edethus för närvarande, bolaget äger 345 bostäder i Lilla Edets kommun.
Bild: Pasi Hakopuro 512 personer står i bostadskö hos Edethus för närvarande, bolaget äger 345 bostäder i Lilla Edets kommun.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden