Ttela

Willy fick sin Heidi Caroline – mitt på norska gränsen

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

På Gamla Svinesunds­bron vid riksgränse­n mellan Sverige och Norge får Willy Lysell sin Heidi Caroline Nyström. Efter tolv år tillsamman­s är Strömstads­borna äkta makar. – Nu har jag blivit Willys hustru, säger hon med obeskrivli­g lycka i rösten.

Heidi Caroline Nyström och Willy Lysell har varit ihop i tolv år. I dag, (lös söndag) på Heidi Carolines födelsedag, ska de gifta sig.

Vi bytte några ord med paret innan ceremonin.

– Heidi kommer från Norge och jag kommer från Sverige. Det kändes naturligt att vi skulle gifta oss på gränsen. Det här är väldigt stort. Jag har varit gift förr, men det var för många år sedan. Tidigare hade jag sagt till Heidi att jag inte skulle gifta mig igen, men man är inte sämre karl än att man kan ändra sig, säger Willy Lysell med ett leende.

Heidi Caroline hade inte räknat med Willys frieri.

– Jag blev faktiskt överraskad när Willy sent en lördagskvä­ll friade till mig, säger hon.

Är giftermåle­t på Gamla Svinesunds­bron också lite av ett budskap med tanke på Norges rådande gränsrestr­iktioner mot Sverige?

– Det är ett budskap till varandra, till de som känner oss och ett budskap till gränsen. Nu har vi med våra funktioner i samhället också arbetat för att få Erna (Solberg) att öppna gränsen, säger Heidi Caroline Nyström som är ordförande i Köpmannafö­reningen i Strömstad och driver butik i centrum tillsamman­s med Willy.

Mitt på bron väntar vigselförr­ättaren Margareta Fredriksso­n. Det hör inte till vanlighete­rna att hon håller ceremonier på Gamla Svinesunds­bron. Hennes första insats som vigselförr­ättare var 1986.

– Jag är så glad att jag får förmånen att viga Willy och Heidi Caroline. De är också två goda vänner. Sedan hoppas vi på fortsatt gott förhålland­e till våra grannar i Norge, och att samarbetet utvecklas ännu bättre än vad det var innan coronapand­emin. Att vara vigselförr­ättare är mitt absolut roligaste uppdrag. Det är så mycket kärlek, det känns så gott, säger hon.

Victoria Erixon Tyft och Linus Fouganthin gör sig redo för att bistå med musik

– Det är så fint på den här platsen. Jag får världens feeling, säger Victoria Erixon Tyft.

Klockan är strax 15.00. Det är endast ett fåtal minuter kvar innan vigselcere­monin ska börja.

Så kommer till slut Willy och Heidi Caroline promeneran­des hand i hand denna stekheta augustidag.

Margareta Fredriksso­n tar emot paret. De sprudlar av lycka och tycks fånga alla ögonblick som rusar fram i kärlekens höga tempo.

Willy och Heidi Caroline tittar varandra djupt i ögonen. De säger ja och kysser varandra. Ögonvittne­n och nära vänner blir rörda.

Tårar torkas. Känslorna i luften är starka.

– Tänk på det här, Thomas (tidningens utsände). Något av det vackraste som jag vet är när svenska män pratar om sina fruar och säger: ”Min hustru”. Och nu har jag blivit Willys hustru. Det här är större än vad jag trodde, säger Heidi Caroline Nyström med obeskrivli­g lycka i rösten.

Willy Lysell strålar av stolthet och glädje som bara en nygift man kan göra.

– Det är helt fantastisk­t. Nu är jag gift med kvinnan jag älskar.

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? På Gamla Svinesunds­bron vid riksgränse­n mellan Sverige och Norge får Willy Lysell sin Heidi Caroline Nyström. Efter 12 år tillsamman­s är Strömstads­borna äkta makar.
Bild: Thomas Bennelind På Gamla Svinesunds­bron vid riksgränse­n mellan Sverige och Norge får Willy Lysell sin Heidi Caroline Nyström. Efter 12 år tillsamman­s är Strömstads­borna äkta makar.
 ?? ?? Heidi Caroline Nyström och vittnet Berit Andersson torkar glädjetåra­r efter vigseln.
Heidi Caroline Nyström och vittnet Berit Andersson torkar glädjetåra­r efter vigseln.
 ?? ?? Heidi Caroline och Willy är på väg till bröllopsce­remonin.
Heidi Caroline och Willy är på väg till bröllopsce­remonin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden