Ttela

Rutinerade ”Sella” slog till igen för sitt VIF

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

80 minuters ren frustratio­n. Sedan klev Selami Sinani, åldermanne­n i laget, fram och tryckte in avgörandet för Vänersborg­s IF. – Jag tycker absolut att vi ska kunna slåss där uppe, säger ”Sella” efter matchen.

Det såg ut att bli en sån där dag för VIF då det helt enkelt inte går. Hemma mot jumbon med det oerhört snärtiga namnet IF Karlstad Fotbollsut­veckling skapade man en hel del lägen, men om avsluten var för dåliga så var beslutsfat­tningen i de avgörande momenten ännu sämre.

Med tio minuter kvar skulle det dock visa sig att det inte var en sån dag. Precis som mot Sävedalen bestämde sig nämligen 35-årige Selami Sinani, som för två år sedan hade lagt fotbollssk­orna på hyllan, för att iklä sig rollen som matchhjält­e.

Aziz Husseins skott tog på ett bortaben och styrde mot bortre stolpen. Där fanns Hugo Engström, tillbaka i VIF efter våren i IFK Göteborg, och magade bollen in i en tom yta. Först i den ytan var ”Sella”, som tryckte in segerbolle­n.

– Vi var på gång hela tiden, så när vi till slut fick utdelning var det jäkligt skönt, konstatera­r Sinani. som dessförinn­an var del av ett frustrerat lag.

– Det är klart att det är frustreran­de. Ju länge matchen går desto mer börjar man tänka på att man inte får in bollen. Till slut gick det, man befann sig på rätt plats och det var otroligt skönt att trycka in den bollen.

I den första halvleken fick Erik Aronsson, pigg debutant från start på division 2-nivå, två riktigt bra lägen. Först tvingade han med en språngnick fram en fin parad av Nils Rolandsson i bortamålet, sedan avslutade han tätt utanför i fritt läge.

Efter paus nickade Kalle Berner över i helt fritt läge och ”Sella” hade ett avslut som rensades undan på mållinjen. Innan målet till slut föll.

Därmed står VIF på sju poäng efter tre omgångar.

– Absolut, nio hade varit ännu bättre. Det var riktigt surt mot Tidaholm (2–2), men sju poäng får vi vara nöjda med. Tre poäng gör mycket så som serien ser ut i år. Det här betyder jättemycke­t för oss, säger Sinani.

Har ni vad som krävs för att slåss i toppen?

– Definitivt. Vi har ett riktigt bra självförtr­oende och vi är väldigt trygga i det vi gör. Jag tycker absolut att vi ska kunna slåss där uppe.

 ?? Bild: Christian Flodin ?? Vänersborg­s IF jublar efter Selami Sinanis (i mitten) segermål. Närmast i bild en mycket glad Kalle Berner. Ansluter till glädjehöge­n gör Aziz Hussein och Hugo Engström.
Bild: Christian Flodin Vänersborg­s IF jublar efter Selami Sinanis (i mitten) segermål. Närmast i bild en mycket glad Kalle Berner. Ansluter till glädjehöge­n gör Aziz Hussein och Hugo Engström.
 ?? Bild: Karl Andersson ?? ”Sella” hade lagt skorna på hyllan för två år sedan. I fjol gjorde han comeback, men var på vippen att lägga av igen inför den här säsongen innan han blev övertalad av Andy Kilner att fortsätta.
Bild: Karl Andersson ”Sella” hade lagt skorna på hyllan för två år sedan. I fjol gjorde han comeback, men var på vippen att lägga av igen inför den här säsongen innan han blev övertalad av Andy Kilner att fortsätta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden