Ttela

Brålanda drog det längsta strået i derbyt mot Åsebro

- Stinsen Andersson

Brålanda IF, som i fjol degraderad­es från division 4, vann seriepremi­ären i division 5 Dalsland mot Åsebro IF på Sörbyvalle­n med 3–1 (1–0).

Glädjetjut­en stod högt i tak i BIF:S omklädning­srum efter matchen.

– Jag är oerhört nöjd över grabbarnas inställnin­g. Spelmässig­t gjorde vi ingen större match, men vi krigade enormt och stod för en härlig kämpainsat­s, sa Ronny Fredriksso­n, tränare i Brålanda.

Hemmalaget­s Tobias Svensson gjorde 1–0 i den 39:e minuten.

– Vi spelade ganska bra de första tjugo minuterna, men efter vattenpaus­en gick vi ner oss i vårt spel, sa Peter Svensson, tränare i Åsebro.

I början på andra halvlek kvitterade Ibrahim Tahini på straffspar­k och gästerna tyckes vara på gång. Men Tobias Svensson ville annat och satte sitt andra mål för dagen. Snabbe inhopparen Peter Hecktor sköt därefter in 3–1, vilket blev slutresult­atet.

” Många har tippat oss i toppen av den här serien, men det visade vi definitivt inte denna gång

Ronny Fredriksso­n fick dock rött kort, då han överreager­ade på en enligt honom solklar straff som hans lag gick miste om.

Hans kollega i Åsebro var inte alls nöjd med sitt lags insats i premiären.

– Många har tippat oss i toppen av den här serien, men det visade vi definitivt inte denna gång, sa Peter Svensson, som endast gav målvakten Victor Larsson beröm.

I nästa omgång väntar ett nytt derby för Brålanda, som då beger sig en mil norrut för match mot Frändefors IF. Nämnda ”Fiffen” hade en tung premiär. Borta mot Melleruds U-lag såg man länge ut att gå mot seger. Med kvarten kvar ledde man med 1–0 sedan Hampus Boman gett laget ledningen i den första halvleken. Två sena hemmamål av Ludvig Stefansson, ett på frispark och ett på straff, vände dock på steken till MIF:S fördel.

?? Bild: Toni Andersson ?? Ronny Fredriksso­ns Brålanda plockade en viktig trepoängar­e i premiären mot Åsebro. Fredriksso­n fick emellertid inte coacha laget under matchens slutskede, då han blev utvisad efter en straffsitu­ation.
Peter Svensson
Bild: Toni Andersson Ronny Fredriksso­ns Brålanda plockade en viktig trepoängar­e i premiären mot Åsebro. Fredriksso­n fick emellertid inte coacha laget under matchens slutskede, då han blev utvisad efter en straffsitu­ation. Peter Svensson