Ttela

Äntligen tre poäng för VIF, WIK ångar på

- Stinsen Andersson

Toppaspire­rande Vänersborg­s IF har fått en mardrömsst­art på säsongen, men efter tre raka förluster blev det till slut vinst i den fjärde. Borta mot Sparsör vann laget med 4–2 (1–1).

Det var två nollpoänga­re efter tre omgångar av division 3 Västra som möttes. VIF tog ledningen med 1–0 i 33:e minuten. Tre minuter senare kvitterade hemmalaget. I andra halvleks 56:e minut gjorde Amanda Sjöö sitt andra mål, men tre minuter senare kvitterade hemmalaget igen.

VIF var det klart bättre laget och fick till många bra kombinatio­ner. Med tio minuter kvar gav Ellen Bråberg VIF ledningen en tredje gång. Den här gången skulle ledningen hålla för VIF, men för säkerhets skull satte samma Bråberg även 4–2 i matchens slutskede.

” Med alla våra klara målchanser borde vinsten varit större

Martin Nielsen tränare i VIF

– Vi vann helt rättvist och med alla våra klara målchanser borde vinsten varit större, sa Martin Nielsen, tränare i VIF, som gav hela laget beröm, men delade ut extra till nyförvärve­t Linn Johansson och backen Frida Larsson.

Wargöns IK tog sin tredje seger i damtrean, när man bortabeseg­rade kombinatio­nen Främmestad/ Elmer-fåglum/nossebro med 4–0 (1–0).

WIK gjorde en stabil laginsats, där laget fick till bra passningss­pel och bra anfallskom­binationer.

– Vi hade många chanser och vann rättvist, med bättre skärpa framför mål hade vinsten stigit mer i höjden, sa Magnus Fredriksso­n, lagledare i WIK.

Målen gjorde Hanna Egsonius 2, Lisa Jensen och Moa Rylén.

Efter tre omgångar i division 3 Bohuslän/dal är Åsebro Brålanda både mål- och poängmässi­gt nollat. Tösse IF vann på Rudevi med 2–0 (1–0).

– Vi var definitivt värda minst en poäng, sa tränare Claes Håkan Jonsson.

?? Bild: Simon Andersson ?? WIK hänger på toppen av division 3.
Bild: Simon Andersson WIK hänger på toppen av division 3.