Ttela

Elvira och Nils imponerade i helgens ”landskamp”

- Enar Karlsson

Elvira Tanderud och Nils Ekström fortsätter ta kliv efter kliv i sin utveckling. I helgens interna tävlingar mellan landslagsf­riidrottar­e utmärkte de sig med fina resultat.

När Nordiska juniorland­skampen i Söderhamn på grund av pandemin var tvungen att ställas in anordnade Friidrotts­förbundet en ”landskamp” mellan 17-åringar som möter 19- och 22-åringar i en kamp där varje klass tävlar med sina normala vikter på redskap.

Till 17-årslaget blev glädjande nog både Elvira Tanderud och Nils Ekström från Trollhätta­ns friidrotts­klubb uttagna. Båda gjorde mycket bra ifrån sig.

Elvira, som bara är 16 år, var uttagen på 200 meter och visade varför genom att vinna loppet och besegra både 19- och 22-åringar. Hon toppar ju just nu Sverigesta­tistiken

för seniorer. Hennes tid blev inte så bra den här gången, beroende på att löparna hade en stark motvind att kämpa mot på upploppet. Eftersom man inte ville ha några dubblering­ar fick Elvira inte springa 100 meter där hon annars hade varit given.

Nils, som i vanliga fall springer 300 meter häck, var nu uttagen på 400 meter häck för att stämma överens med vad 19- och 22-åringar tävlar på. Det innebar att han hade ett hundra meter längre lopp och dessutom ytterligar­e tre häckar att ta sig över. En tuff utmaning, men Nils gjorde nu ett mycket fint disponerat lopp och gick i mål som trea.

Efter sina mycket fina insatser i Söderhamn kanske det finns möjlighete­r att de får dra på sig landslagsd­räkten igen, till exempel i ungdomslan­dskampen mot Finland om den blir av.

 ?? Bild: DECA Text&bild ?? Elvira Tanderud (7) rusar ifrån sina motståndar­e trots att de är flera år äldre. Tanderud vann loppet och leder den svenska årsbästali­stan på 200 meter.
Bild: DECA Text&bild Elvira Tanderud (7) rusar ifrån sina motståndar­e trots att de är flera år äldre. Tanderud vann loppet och leder den svenska årsbästali­stan på 200 meter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden