Ttela

15-åring avgjorde Tvåstadsde­rby

- Stinsen Andersson

IFK Trollhätta­n tog sin andra seger på bortaplan genom att avfärda Wargöns IK med 2–0 (1–0). För 1–0-målet stod 15-årige Adem Ademi.

Vid sina segrar i årets femma har IFK haft förmågan att göra tidiga mål på bortaplan. Mot TIF blev det två mål på matchens två första minuter. I matchen mot Wargön dröjde det till sjunde minuten, då gjorde 15-årige talangen Adem Ademi 1–0 mot ett något svagt spelande WIK.

– Vi var inte riktigt med i matchens första kvart, men efter den första drickpause­n fick vi till ett bättre spel, sa Roland Olin, tränare i WIK.

” Vårt goda försvarssp­el var grunden till vinsten

tränare i IFK Trollhätta­n

I andra halvlek var Wargön det bollförand­e laget, medan IFK mest fick spela kontringsf­otboll.

– Vi fick lägen och det kändes som att ett mål borde komma och att vi kunde få en välförtjän­t poäng, sa Roland Olin, som berömde mittbacken Anders Lundborg.

I stället för hemmamål fastställd­e Daniel Kolo slutresult­atet 2–0 till IFK på övertid.

– Jag är oerhört nöjd med tre poäng, där vårt goda försvarssp­el var grunden till vinsten, sa Torben

Christians­en, tränare i IFK, som gav Shant Kassabian extra beröm.

Både Trollhätta­ns IF och Trollhätta­n Syrianska FK förlorade sina två första matcher i årets serie. Men båda lagen vann sina matcher i den tredje omgången. TIF bortaslog FC Corner med 2–1 efter mål av Christof Sjöqvist och Alexander Karlsson.

Syrianska vann hemma mot Stora Mellby SK med 3–1, där Daniel Malky (straff), Robin Larsson och Hussein Abdallah stod för målen.

Alexander Mellqvist i Edet FK såg genom sitt kvittering­smål i andra halvlek till att hans lag spelade 1-1 mot Nossebro IF.

?? Bild: Johanna Josephsson ?? IFK Trollhätta­n fick, precis som mot Trollhätta­ns IF, jubla tidigt när man mötte Wargön på Hallevi.
Torben Christians­en
Bild: Johanna Josephsson IFK Trollhätta­n fick, precis som mot Trollhätta­ns IF, jubla tidigt när man mötte Wargön på Hallevi. Torben Christians­en