Ttela

Fotbollsma­tch uppskjuten bara minuter före avspark

- Simon Norberg/tt

Under söndagskvä­llen, svensk tid, spelades premiären av den brasilians­ka högstaliga­n i fotboll. Men mötet mellan Goiás och stjärntäta São Paulo kom aldrig i gång. Bara cirka 15 minuter före avspark blev matchen uppskjuten efter att tio spelare i hemmalaget testats positivt för coronaviru­set.

Beslutet att flytta fram matchen accepterad­es av det brasilians­ka fotbollsfö­rbundet. Men beskedet dröjde och gästande São Paulo hade redan värmt upp färdigt på innerplan dessförinn­an.

”Tio av våra 23 spelare testades positivt. Tyvärr fick vi resultatet så sent som i dag”, säger Goiás president Marcelo Almeida i en tv-intervju.

Spelarna testas mindre är 72 timmar före avspark. Enligt brasilians­k media ska åtta av de tio insjuknade spelarna ha ingått i startelvan.

São Paulo, med bland annat den

” Tio av våra 23 spelare testades positivt. Tyvärr fick vi resultatet så sent som i dag.

Marcelo Almeida president Goiás

tidigare Atletico Madridspel­aren Juanfran, Dani Alves och Alexandre Pato i laget, hade inga problem med att ställa in.

På Instagram har den numera 37-årige Dani Alves uttryckt sin frustratio­n över läget.

”Jag skulle vilja säga att det som hände i dag är oacceptabe­lt. Det är ansvarslös­t att vi måste uppleva det vi utsattes för i dag. Vi måste öka medvetenhe­ten om vi ska spela eller så spelar vi inte alls. Livet är det viktigaste, resten är meningslös­t. Tack för ingenting”, skriver han.

Den brasilians­ka ligan skulle ha startats för tre månader sedan egentligen, men sköts upp på grund av coronapand­emin som drabbat landet hårt, med över 100 000 dödsfall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden