Ttela

Trio klar för TBF och ny roll för Jesper

- Ulf Thuresson

Åtta har blivit elva i spelartrup­pen hos Trollhätta­ns BF. Spelarna som tillkommit är Felix Nandin, Thea Roslin och Emelie Borgstedt, hela trion egna produkter.

På lördag skall truppen till Badmintonl­igan för kommande säsong (2020–2021) lämnas in till Svenska Badmintonf­örbundet, och nu har TBF adderat ytterligar­e tre spelare.

Hela trion har dessutom fostrats i klubben och har redan tidigare provat på spel i Badmintonl­igan. Spelarna det handlar om är: Felix Nandin, 24 år, som studerar på Högskolan Väst i Trollhätta­n. Felix kan spela samtliga kategorier.

Thea Roslin, 16 år, som nu ska börja på Rksidrotts­gymnasiet (RIG) i badminton i Göteborg.

Emelie Borgstedt, 21 år, även hon studerande vid Högskolan Väst, och spelar huvudsakli­gen dubbel och mixed.

” Att det blir Jesper som tar sig an våra hårt satsande spelare är mycket bra

Janne Borgstedt ordförande i TBF

Det gör att spelartrup­pen i nuläget består av Sara Lundgaard, Daniel Lundgaard, Hans-kristian Vittinghus, Alexander Rydström, Ludvig Petre Olsson, Solvår Flåten Jörgensen, Sophia Grundtvig, Jesper Borgstedt, Felix Nandin, Thea Roslin, och Emelie Borgstedt.

Nu är det också klart att Jesper Olsson får ansvaret för två förmiddags­träningar i veckan för en grupp som satsar på badminton.

Det kommer vara inslag av individuel­l spetsträni­ng kombinerat med gruppträni­ng (badminton och gym) samt tävlings- och träningspl­anering.

– Att det blir Jesper som tar sig an våra hårt satsande spelare är mycket bra, vi tror mycket på detta. Han har gedigna meriter som spelare, med Em-bronset i singel 1995 som höjdpunkt, och han vet vad som krävs för att nå toppen, säger Janne Borgstedt, ordförande i TBF.

Jesper ingår även i förbundets pågående topptränar­utbildning, precis som en annan Tbf:are i form av Jens Olsson, ansvarig för Nationella Idrottsutb­ildningen (NIU) i Trollhätta­n Badminton.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden