Ttela

Ny gång- och cykelbro byggs över ”Sketälva”

- Sven-gunnar Svensson sven-gunnar.svensson@ttela.se 0521-57 59 07

En ny gång- och cykelbro håller på att färdigstäl­las över Gärdseruds­bäcken i Mellerud. Asfalterin­g sker denna vecka och senast i slutet av augusti ska allt vara klart.

Mellerudsb­or och andra som tidigare passerade över den gamla traditione­lla träbron och inte har varit på platsen förrän nu lär knappt känna igen sig.

Träbron har ersatts av en rörbro och det blir nu mer som en vanlig överfart istället för en traditione­ll bro. Geologiska undersökni­ngar har kommit fram till att det finns skred- och rasrisk i markområde­na kring Gärdseruds­bäcken och Holmsån och bron var inte tillförlit­lig längre.

– Vi har kontrollpu­nkter på bron och sett att punkterna börjar röra på sig. Därför tog vi dit en besiktning­sman som är expert på broar. Av honom fick vi rådet att stänga den innan det händer en olycka, sa samhällsby­ggnadschef Magnus Olsson till TTELA i september 2018.

I samband med anläggande­t av den nya gång- och cykelöverf­arten över Gärdseruds­bäcken har slänterna ned mot bäcken fasats av och fått ett terasslikt utförande. Som ytskikt har det lagts natursten för ett tilltaland­e utseende.

Sören Elofsson är arbetsleda­re på gatuenhete­n i Melleruds kommun och delaktig i projektet.

– Den här lösningen ska förhoppnin­gsvis bli underhålls­fri för lång tid framöver. Den här veckan ska överfarten asfalteras och och strax därefter sätts räcken och lyktstolpa­r upp. Målsättnin­gen är att allt ska vara klart i slutet av augusti.

” Målsättnin­gen är att allt ska vara klart i slutet av augusti.

 ?? Bild: Sven-gunnar Svensson ?? Melleruds kommun bygger ny gång- och cykelbro över Gärdseruds­bäcken, även kallad ”Sketälva” i folkmun. Bilden är tagen från Mellerudsh­ållet och i horisonten ligger Ängenäs och det nya demensboen­det.
Bild: Sven-gunnar Svensson Melleruds kommun bygger ny gång- och cykelbro över Gärdseruds­bäcken, även kallad ”Sketälva” i folkmun. Bilden är tagen från Mellerudsh­ållet och i horisonten ligger Ängenäs och det nya demensboen­det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden