Ttela

KD vill se förlängnin­g av stödåtgärd­er

-

POLITIK

Flera av regeringen­s omfattande stödåtgärd­er till företag till följd av coronakris­en har löpt ut. Kristdemok­raterna vill nu se en förlängnin­g av några av stöden.

En av regeringen­s många stödåtgärd­er var en generell sänkning av arbetsgiva­ravgiftern­a. Det stödet upphörde den 30 juni.

– Vi sade redan före sommaren att regeringen måste ge besked. Det råder en akut osäkerhet kring stödet, särskilt i utsatta branscher. Vi anser att stödet bör ligga kvar för dem året ut, säger kristdemok­raternas ekonomiskp­olitiske talesperso­n Jakob Forssmed till TT.

Partiet tycker också att det särskilda omsättning­sstödet bör förlängas ytterligar­e en månad. Stödet gällde för företag som tappat mycket i omsättning på grund av corona under mars och april. Ansöknings­tiden för det går ut den 31 augusti.

Hittills har finansmini­stern Magdalena Andersson inte velat ge besked om en eventuell förlängnin­g.

Hon noterade på en presskonfe­rens nyligen att färre företagare än förväntat ansökt om stödet.

– Om det inte har betalats ut så mycket som planerat, så borde det inte vara problemati­skt att förlänga det. Det är ett väldigt träffsäker­t stöd, säger Jakob Forssmed.

Jakob Forssmed (KD).

” I Sverige har vi en liten tendens till uppgång igen, men den verkar ha avstannat så vi hoppas att det inte blir så mycket mer med det.

också gett ett tillkännag­ivande om att regeringen måste komma med stöd till enskilda näringsidk­are, som inte har omfattats av stödåtgärd­erna på samma sätt.

Hittills har regeringen inte velat ge några besked om de olika stödåtgärd­erna ska förlängas. ”Regeringen följer utveckling­en noga”, är det senaste beskedet från finansmini­stern. (TT)

 ?? Foto: Jessica GOW/TT ?? Riksdagen har
Foto: Jessica GOW/TT Riksdagen har

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden