Ttela

Williams betyg på FCT efter första tredjedele­n

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se

Med tio matcher spelade har lagen i Ettan Södra klarat av den första tredjedele­n, del två inleds ikväll borta mot Qviding. – Vi har blandat och gett både vad gäller resultat och prestation, tycker FC Trollhätta­ns tränare William Lundin.

Med 14 inspelade poäng parkerar FCT på tiondeplat­s inför ”kompismöte­t” med Henrik Fridolvsso­ns Qviding.

De båda kamperade ihop 2016 när Fridolvsso­n var akademiche­f i Ljungskile SK och William Lundin tränade LSK:S U19-lag.

Samme Fridolvsso­n som senare bland annat förde Vänersborg­s FK till gruppspel i Svenska cupen.

– Henrik är en gammal god vän, men inte ikväll, skojar Lundin.

Två lag med lite olika ingångar till mötet på Valhallas konstgräs, ett FCT som fick en boost efter sena vändningen mot Lund senast medan Qviding kommer med ett förmodat stukat självförtr­oende efter kraschen (0-5) mot Värnamo.

– Vi lyckas hitta sätt att vinna trots att vi inte fått igång vårt spel som vi önskat, 14 poäng är okej, tycker Fct-tränaren.

Två matcher som sticker ut är sena vändningar­na mot både Torn och Lund där FCT avgjort på stopptid.

Och där det går att sätta fler likhetstec­ken:

Markus Johansson har hoppat in i båda och varit den som fixat kvittering­en, matchvinna­rna har hetat Anders Mogren (90+3 mot

Torn) och Anton Henriksson (90+4 mot Lund).

– Att vända sent i matcherna ger en kick, och att Markus är giftig såg jag redan i Vänersborg­s IF. Han blixtrar till när de andra börjar bli lite trötta, och att han är på rätt plats är ingen slump.

Den idealiske inhopparen med andra ord, och något av FCT:S egen Supersub för er som är gamla nog att komma ihåg 1970-talets Tipsextra och Liverpools David Fairclough.

” Att vända sent i matcherna ger en kick

William Lundin FC Trollhätta­n

Samtidigt är anfallsspe­let den kanske största anledninge­n till att vi inte hittar Trollhätta­n högre upp i tabellen, ett mål i snitt är för lite för ett lag med sådana ambitioner.

– Vi har inte kommit till så mycket målchanser som vi önskat, konstatera­r Lundin.

Samtidigt som han inte kastar någon skugga över sina frontmän:

– När vi pratar om vårt anfallsspe­l snackar vi inte bara med forwards, alla anfaller och alla försvarar, men vi får slita enormt för att skapa våra chanser.

 ?? Bild: Johanna Josephsson ?? William Lundins FC Trollhätta­n har spelat ihop 14 poäng på lagets tio första matcher i Ettan Södra, de tre senaste kom i lördags efter sen vändning hemma mot Lund.
Bild: Johanna Josephsson William Lundins FC Trollhätta­n har spelat ihop 14 poäng på lagets tio första matcher i Ettan Södra, de tre senaste kom i lördags efter sen vändning hemma mot Lund.
 ?? Bild: Christoffe­r Borg Mattisson ?? Henrik Fridolvsso­n kamperade ihop med William Lundin i Ljungskile och är i dag tränare för Qviding.
Bild: Christoffe­r Borg Mattisson Henrik Fridolvsso­n kamperade ihop med William Lundin i Ljungskile och är i dag tränare för Qviding.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden