Ttela

Tränarduon på plats när IFK gjorde första ispasset

- Robin Johansson robin.johansson@ttela.se

Lagom till IFK Vänersborg­s damlags första ispass presentera­de klubben lagets tränarduo för kommande säsong. Tobias Larsson och Magnus Svenberg kommer att axla ansvaret. – Det är både kul och inspireran­de, tycker Tobias Larsson

Det första ispasset för IFK Vänersborg­s nya elitsatsni­ng är avklarat i Arena Vänersborg. Under måndagskvä­llen skrinnade damlaget ut på isen för första gången den här säsongen.

– Det är jättevikti­gt för föreningen att den här satsningen görs. Det är en rolig uppgift att få ta sig an, säger Tobias Larsson.

Larsson, som tidigare har tränat IFK:S J18-lag, kommer att ta sig an rollen som huvudträna­re, medan hans kollega Magnus Svenberg blir assisteran­de. Den sistnämnda har tidigare tränat tjejer i Gripen Trollhätta­n.

För Tobias Larsson är det en helt ny uppgift:

– Jag har aldrig tränat tjejer innan och idag var första gången jag träffade laget. Men det känns som en väldigt glad grupp.

” För att vara första gången på is tycker jag att det ser väldigt bra ut

IFK Vänersborg

Trots att det var första gången på is för laget så var det pigga ben som äntrade isen.

Även om tajmingen och passningar­na inte satt till hundra procent så var det bra fart i övningarna.

– Det är kul att se hur de äldre tjejerna tar hand om de yngre. För att vara första gången på is tycker jag att det ser väldigt bra ut. Jag får bara bra vibbar än så länge, säger Svenberg.

Båda menar dock att det hela är en process och att det är ett ungt lag. Laget kommer dessutom gå direkt in i allsvenska­n.

– Första året blir mycket se och lära. Det är en långsiktig satsning och givetvis är målet att laget en dag ska spela i elitserien, menar Larsson.

Att det var lagets första träning på is märktes också av i början.

– Det blev lite av en kaostränin­g med mycket slipande av skridskor i början. Men från här kan det bara bli bättre, försäkrar både Larsson och Svenberg.

För de båda tränarna väntar nu också en period där de ska lära känna varandra. De träffades första gången förra veckan.

– Vi vet båda sedan innan hur man hanterar en grupp, men jag tror att vi kan lära mycket av varandra, säger Svenberg.

Han får medhåll av Larsson som tillägger:

– Vi ska bygga något nu tillsamman­s. Vi får forma det här laget från grunden.

 ?? Bild: Robin Johansson ?? Tobias Larsson (till vänster) och Magnus Svenberg är duon som tar hand om träningen av IFK Vänersborg­s nystartade damlag, första ispasset i Arena Vänersborg är dessutom avklarat.
Bild: Robin Johansson Tobias Larsson (till vänster) och Magnus Svenberg är duon som tar hand om träningen av IFK Vänersborg­s nystartade damlag, första ispasset i Arena Vänersborg är dessutom avklarat.
 ??  ?? Det var full fart direkt när tjejerna i IFK Vänersborg gjorde entré i Arena Vänersborg.
Magnus Svenberg
Det var full fart direkt när tjejerna i IFK Vänersborg gjorde entré i Arena Vänersborg. Magnus Svenberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden