Ttela

Sofia slog till med supertid

- Ing-marie Norrman

Vid helgens elittävlin­gar i Västervik stod Sofia Björserud som slutlig segrare i meetingets huvudklass. Det efter en överlägset snabb avslutande andra runda tillsamman­s med Quantos.

TSR:S Sofia Björserud hoppade hem segern i den avslutande 1,50-klassen i Västervik tillsamman­s med Britt och Brage Sundströms Quantos.

Detta efter två felfria rundor, där det efter första rundan blev fem felfria ekipage kvar, och dessa fick sedan göra upp om segern i en andra runda.

Sofia och Quantos gick ut först i omhoppning­en, presentera­de den överlägset snabbaste tiden och satte därmed press på de andra. Ekipaget hade hela fem sekunder i marginal till tvåan.

Sofia har tävlat i Västervik tidigare med gott resultat:

– Det är sex år sedan nu och då var jag placerad med Quantos i 1,50 och vann med Castelotti i 1,40. Vi var då också första ekipaget att vinna Eva Anderssons Memorial, som man arrangerat varje år sedan dess.

Utöver den fina segern tog ekipaget även en andraplace­ring i lördagens 1,40-hoppning, Ewa Anderssons Memorial 2020.

Hon passade även på att berömma hela tävlingsar­rangemange­t:

– Det var tuffa banor, byggda av Maria Alfredsson, men jag är otroligt glad över Cardigan, han är min själsfränd­e. På banan är vi ett.

Även med Cardigan gjordes fina resultat under meetinget, inlednings­vis med en nollrunda i fredagens 1,30-klass för att sedan avsluta med en femteplace­ring i 1,40.

Hur planen ser ut framöver vet Sofia inte riktigt. Meningen var att hon skulle åkt till Polen för att tävla under två veckor, men pandemin satte stopp. Hela tävlingen är inställd på grund av ökad smittsprid­ningen i Europa.

Andra fina tävlingsre­sultat under helgen gjordes i Falbygden, med en andraplats för Annette Kihlberg, TSR, och Kvicksilve­r, och Lilla Edets Petter Thuresson hoppade på Q2 hem en tredjeplac­ering i 1,30.

På Grevagårde­ns nationella hopptävlin­gar för ponny sågs Mattheo Takanen/munsboro Bluegrass och Linnea Alfredson/candyfloss, båda från TSR, plocka hem var sin framskjute­n placering i lätt B respektive lätt B.

 ?? Bild: Privat ?? Sofia Björserud och Quantos tog hem segern i huvudklass­en vid tävlingar i Västervik. Tsr-ekipaget var överlägset snabbast i den andra rundan som samlade fem deltagare.
Bild: Privat Sofia Björserud och Quantos tog hem segern i huvudklass­en vid tävlingar i Västervik. Tsr-ekipaget var överlägset snabbast i den andra rundan som samlade fem deltagare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden