Ttela

Svalt intresse för nya bostäder

- Pasi Hakopuro pasi.hakopuro@ttela.se 0520-42 26 84

Coronaviru­set gjorde att intresset för de nya bostadsrät­terna på Södra Stallgärde­t svalnade. Nu avvaktar Eksjöhus Bostad med besked om hur man ska gå vidare.

Det mesta gällande nybyggnati­on och bostäder i Lilla Edet de senaste åren har oftast resulterat i att nya familjer befolkar nya stadsdelar på Ström, i Göta och Lödöse.

Det var säkert också förhoppnin­gen med de 16 bostadsrät­terna, fördelade på åtta parhus, på Södra Stallgärde­t i Ström som TTELA rapportera­t om tidigare.

Men den här gången har bostäderna inte lockat köpare i den utsträckni­ng man hoppades.

En stor orsak sägs vara att pandemin bröt ut mitt i försäljnin­gsperioden­s inledning, vilket i våras ledde till en väldigt avvaktande bostadsmar­knad.

– Försäljnin­gen har inte gått som vi väntat oss och vi har vi för tillfället dragit tillbaka bygglovet. Vi vann markanvisn­ingstävlin­gen och har fortfarand­e rätten till projektet ytterligar­e en tid. Om fyra–fem veckor ska vi ta ett beslut om hur vi ska gå vidare, säger Eksjöhus Bostad AB:S vd Johan Karlsson.

Om allt hade gått enligt planerna var det meningen att byggstarte­n skulle ske hösten 2020, med inflyttnin­g cirka ett år senare.

Normalt brukar 70 procent sålda bostäder betyda klartecken för byggstart.

– Vi började försäljnin­gen när coronan var igång som värst. Men nu har ju marknaden och börsen åter kommit igång. Vi upplever en svängig marknad. Vi får se hur vi gör om drygt en månad, säger Johan Karlsson.

 ?? Bild: Eksjöhus ?? Södra Stallgärde­t på Ström där 16 bostadsrät­ter planerades, men där försäljnin­gen inte blivit den förväntade.
Bild: Eksjöhus Södra Stallgärde­t på Ström där 16 bostadsrät­ter planerades, men där försäljnin­gen inte blivit den förväntade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden