Ttela

Nu vädjar familjen: ”Hjälp oss hitta Wilma”

-

Det har snart gått ett år sedan 17-åriga Wilma Andersson mördades i Uddevalla. Men då endast en kroppsdel har hittats har familjen ännu inte kunnat ta ett riktigt farväl. Nu vädjar de om hjälp av allmänhete­n vid ett inplanerat sök på söndag.

Den 14 november bragtes Wilma Andersson om livet. Hennes pojkvän dömdes till livstids fängelse av Uddevalla tingsrätt. Den 23 oktober faller hovrättens dom.

Hennes plötsliga försvinnan­de berörde hela Sverige och 1 000-tals deltog i sökandet hösten 2019. I fredags hölls flera minnesguds­tjänster till minnet av Wilma i Herrestads kyrka.

– Personer har hört av sig och frågat hur vi ska lösa det utifrån corona. Vi har därför valt att sprida ut det till flera minnesguds­tjänster, sa Elisabeth Karlsson, administra­tör i Herrestad församling, inför minnesstun­derna.

Familjen har tidigare under hösten haft en begravning för Wilma. Vid näst sista dagen i hovrättsfö­rhandlinge­n mot flickans pojkvän meddelade Robert Mjösén, familjens advokat, att ceremonin var stillsam.

Men han sa även att familjen fortfarand­e hoppas att hela flickan ska hittas.

– Wilma förtjänar sin frid och familjen förtjänar att få reda på vad som hände, sa han till rätten.

Efter en vädjan från familjen kommer också en ny sökinsats att anordnas i Uddevalla på söndag.

– Vi kontaktade­s av flickans mamma och för oss var det självklart att ställa upp, säger Mikael Jensen, insatsleda­re på Saknad Sverige.

Saknad Sverige är en frivilligo­rganisatio­n som grundades i somras.

 ?? Bild: Edvin ?? På fredagen har allmänhete­n möjlighet till att delta i minnesguds­tjänster för avlidna Wilma Andersson.
Bild: Edvin På fredagen har allmänhete­n möjlighet till att delta i minnesguds­tjänster för avlidna Wilma Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden