Ttela

Så har VIF laddat inför avgörande matchen

-

1. Vad tror du om dagens match? 2. Vad skulle det betyda för VIF att gå upp?

Jonas Berner, stor Vif-ikon med sönerna Kalle och Nisse i laget:

– Jag tror att det blir tufft. I det här läget spelar det nog ingen riktig roll vilka man möter. Det kommer nog vara lite nervöst, men jag tror att vi tar det. Jag är så oerhört imponerad av de här grabbarna. Hela säsongen har de klarat av att bara tänka på nästa träning och nästa match.

– Det går inte att jämföra med något annat i klubbens historia. Det är ”Åshöjden”-stämpel på detta. Det är ett till stora delar ungt och egenfostra­t lag som har slitit ihop i flera år och nu skördar frukterna.

Amanda Sjöö, trotjänare samt spelande tränare i VIF:

– Behåller de bara skärpan och fokuset som de har haft hela säsongen så ska det gå. – Positiv reklam som förhoppnin­gsvis kan stärka hela föreningen.

Markus Karlsson, Vif-produkt som numera spelar i FC Trollhätta­n:

– Jag tror ändå att de löser det. Det känns som att de har en inställnin­g om att de inte har något att förlora. De är ett stabilt lag.

– Jättemycke­t. När de har en så bra möjlighet att gå upp så hoppas jag verkligen att de tar den. Det är kul att följa dem på deras resa, och går de upp så innebär det förhoppnin­gsvis roliga derbyn nästa år.

Erik Torstensso­n, tidigare spelare i VIF, numera i herrsektio­nen:

– Jag tror att VIF kommer ha förmågan att trycka på knappen och köra. De vet hur de ska agera. Gör de vad de alltid brukar göra så kommer det gå vägen.

– Det skulle vara en jätteinspi­rerande utmaning. Då är vi nästintill i svensk elitfotbol­l, vilket kommer kräva mycket arbete både på och utanför planen, men under de senaste

15 åren har vi byggt en bra grund för föreningen att stå på. Går vi upp så tror jag att vi kommer att kunna klara av alla utmaningar.

Sofia Bråberg, före detta spelare som numera ingår i VIF:S styrelse:

– Jag tror att vi klarar av att hantera pressen. Vi har allt att vinna och laget har visat en härlig kampanda under hela säsongen.

– Vi skulle sätta Vänersborg på fotbollska­rtan. För staden vore det jättehärli­gt att ha ett lag på den nivån.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden