Ttela

Engjell om avgörandet: ”Är det enda vi tänker på”

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se Jonas Myrholm jonas.myrholm@ttela.se

De har överraskat lag efter lag, i omgång efter omgång. När en match nu återstår har Vänersborg­s IF allt i egna händer. – Det var det inte många som trodde innan säsongen, men vi har alltid trott på det, säger lagets skyttekung Engjell Ramadani.

De senaste åren har allt handlat om att klara kontraktet för de rödblåa, men i år har något hänt.

Med en match kvar att spela leder Vifnorragö­taland-tvåan,tvåpoäng före Oddevold. Laget är dessutom det enda obesegrade i serien.

– Klubben har varit nere i botten av tabellen och kämpat. När man har varit där är det inte så svårt att ställa om för vi har inget att förlora, säger lagets skyttekung Engjell Ramadani.

Men vad är det egentligen som ligger bakom framgången?

Vad har nye tränaren Andy Kilner gjort för att föra VIF till toppen?

– Det Andy har fått fram är lagandan, att vi jobbar som ett lag. Det tycker jag vi är bäst i serien på, säger Engjell Ramadani.

Att det är engelsmann­en som styr på Vif-bänken nu för tiden är nog inget som undgått någon, Andy Kilner är en tränare som hörs. Hela matcherna igenom.

– Folk tror att det är jobbigt, men han håller oss på tårna. Som spelare hör du inte tränaren så ofta, men Andy hör man varje gång och det får en att hålla fokuset uppe i 90 minuter. Det är skönt faktiskt.

Ramadani anslöt till VIF inför säsongen och är efter tolv matcher lagets bäste målskytt med sina sju mål, vilket placerar honom på en delad fjärdeplat­s i skytteliga­n.

– Det är helt okej, men jag är inte helt nöjd. Fokus ligger dock inte på mina prestation­er, utan laginsatse­n är det viktigaste. Hela säsongen har vi haft fokus på att försöka komma så högt upp som möjligt i serien och just nu ligger vi hur bra till som helst. För min del har fokus varit på att försöka hjälpa laget så mycket som möjligt, hur många mål jag gör spelar absolut ingen roll så länge vi vinner.

Efter en lång och oviss försäsong, följt av en halverad serie är vi nu framme vid crescendot.

På lördag avgörs det, VIF kan vinna serien och bli klart för division 1.

Åmål står för motståndet och det är seger som gäller för VIF, om så inte blir fallet får laget förlita sig på att ärkerivale­n Vänersborg­s FK tar poäng borta mot Oddevold.

– Det är nästan skönt att det inte avgjordes förra veckan (i bortamatch­en mot Vårgårda) så vi får dela glädjen med publiken. Förhoppnin­gsvis tar vi en trepoängar­e, det är det enda vi tänker på, och då är serieseger­n vår, säger Engjell Ramadani.

Att matchen är en av de största i klubbens historia är tydligt.

– Det märker jag på gubbarna som har varit här ett bra tag. Nisse (Berner, lagkapten), Niklas (Andersson), Hans (Adolfson, lagledare) ska vi inte snacka om, Erik (Torstensso­n), alla i styrelsen. Jag ser hur stort det är för klubben. Jag vill mer än gärna göra alla lyckliga genom att hjälp VIF upp i division 1. Även om jag inte varit i klubben så länge kommer jag att glädjas precis lika mycket som de gör. Jag är en del av Vif-familjen nu.

Vad talar för att ni klarar det?

– Vi har inte ändrat på något, vi har spelat tolv matcher och utgått från samma spelidé varje gång, och det har gått vägen hittills. Det är sista matchen nu och vi går för vinst, det finns inget att hålla tillbaka, säger Engjell Ramadani.

 ??  ?? Engjell Ramadani är VIF:S bäste målskytt. På lördag kan han och hans lagkamrate­r vinna division 2 Norra Götaland och ta klivet upp i Ettan Södra.
Engjell Ramadani är VIF:S bäste målskytt. På lördag kan han och hans lagkamrate­r vinna division 2 Norra Götaland och ta klivet upp i Ettan Södra.
 ??  ?? På lördag ska det avgöras, kommer VIF vinna serien och avancera till Ettan Södra?
På lördag ska det avgöras, kommer VIF vinna serien och avancera till Ettan Södra?
 ??  ?? Det var fullt fokus när Ttela-sporten var och hälsade på VIF under en träning i veckan.
Det var fullt fokus när Ttela-sporten var och hälsade på VIF under en träning i veckan.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden