Ttela

Tim med ett ben i båda lägren – och en speciell relation till Andy

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se

Han står med ett ben i Vif-lägret och ett i Oddevold, men det råder inga tvivel om vilket lag som Tim Arvidsson hoppas bärgar serieseger­n på lördag. – I den här kampen är jag 100 procent Vif-anhängare, slår han fast.

Det är egentligen ingen särskilt stor överraskni­ng att Tim Arvidsson håller sina tummar och tår för Vänersborg­s IF på lördag.

Visst, han spenderade fyra framgångsr­ika år i I K Oddevold-tröjan, men ställt mot att han under den aktiva karriären gjorde över 300 matcher för VIF och därtill har en roll i föreningen­s marknadsko­mmitté så står sig Oddevold-åren väldigt slätt.

– Hjärtat slår för Oddevold också, jag hade fyra fantastisk­a år där, men i den här kampen är jag 100 procent Vif-anhängare, berättar Arvidsson, som har goda förhoppnin­gar om att VIF löser ett historiskt avancemang på lördag.

– Jag tror helt klart att VIF kommer att fixa det. De har spelat övertygand­e hela säsongen oavsett hur stora matcherna har varit utifrån sett. Laget är obesegrat och möter jumbon som har tagit fem poäng. Det är bara VIF:S egna nerver som kan ställa till det.

En uppflyttni­ng till Ettan Södra skulle dock medföra en hel del jobb, både på och utanför planen.

– Det blir en utmaning, men man strävar alltid uppåt och spelar man så bra som VIF har gjort den här säsongen så går man upp. För föreningen blir det till att jobba på med allt runt omkring, men det skulle vara oerhört kul, berättar han och fortsätter:

– Det blir ju historiskt, VIF har aldrig spelat så högt upp sedan klubben bildades 1906. Om vi går upp så kommer det vara häftigt att få vara med om. För många, inklusive mig själv, kommer det väldigt oväntat. Jag trodde verkligen inte att vi skulle komma topp-två, men laget har imponerat grymt mycket på mig.

Dessutom har han en lite speciell relation till succéträna­ren Andy Kilner, som var talangscou­ten som såg till att en då 18-årig Arvidsson fick en månads provspel i den dåvarande Championsh­ip-klubben

Stockport County.

– Det var otroligt att få komma dit och se den världen, det är det verkligen inte alla som får. Jag var 18 år och jag tror att den yngste i deras A-trupp var 20. Det var stenhård körning i en månad, två pass om dagen måndag till fredag. Min kropp tog slut helt efter två veckor, och efter det kunde jag inte prestera någonting. Hade man varit 18 år nu och åkt över hade det kanske sett lite annorlunda ut, men jag är otroligt glad över att jag fick den möjlighete­n.

Men då är då och nu är nu. Hur självsäker Arvidsson än är inför avslutning­en så erkänner han att matchdagen kommer vara fylld av nervositet.

– Jag kommer vara riktigt nervös. Redan nu är det nästan allt jag tänker på. Det här blir oerhört spännande.

 ?? Bild: Dragan Mitrovic och PEO Nilsson ?? tim arvidsson är en sann Vif-ikon som i eftermidda­g hoppas få se föreningen­s herrlag bärga sin största framgång någonsin. I vägen står oddevold, en klubb som tim represente­rade under fyra säsonger.
Bild: Dragan Mitrovic och PEO Nilsson tim arvidsson är en sann Vif-ikon som i eftermidda­g hoppas få se föreningen­s herrlag bärga sin största framgång någonsin. I vägen står oddevold, en klubb som tim represente­rade under fyra säsonger.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden