Ttela

Valon och VFK gör ett nytt försök att nå SFL

- Robin Johansson robin.johansson@ttela.se 0520-42 26 44

På söndag drar säsongen igång för Vänersborg­s FK:S futsallag. Den spelande tränaren Valon Gashi har ett tydligt mål: – Det är dags att ta nästa kliv och det är SFL.

Det blir snabba ryck för Valon Gashi.

I dag spelar han sista matchen för säsongen med Vänersborg­s FK i fotbollens division 2, bortamötet med Oddevold, och dagen därpå sadlar han om och inleder istället futsalsäso­ngen med VFK i division 1.

– Det ska nog gå bra, jag har gjort det förr, säger han.

Säsongen inleds med bortamöte mot Landvetter, ett lag han erkänner att han har dålig koll på.

– Jag har noll koll på Landvetter faktiskt. Sen är det svårt att veta var vårt lag står också, vi har bara gjort några träningar än så länge.

Målet för säsongen har dock Gashi bättre koll på.

– Vi siktar på förstaplat­sen, vi kom trea förra året och det var en besvikelse. Det är dags att ta nästa kliv och det är SFL (Svenska futsalliga­n som är högsta futsalseri­en).

Och han känner sig trygg med den trupp som VFK ställer upp med.

– Vi har spelat ihop ett tag. Det finns saker vi behöver förbättra i vårt spel, dock, och sen är det 14 matcher så allt kan hända.

Valon agerar dessutom spelande tränare för laget, men han känner att han har bra stöttning av sina tränarkoll­egor Kenan Busuladzic och Almedin Besic.

– Vi kompletter­ar varandra ganska bra, vi hjälps åt alla tre. Jag som spelar kan se matchen från ett annat perspektiv och få en annan känsla. Samtidigt ser de vid sidan sådant som jag missar, säger Valon Gashi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden