Ttela

Hungrigt TFK jagar första poängen i kvalet till trean

- Robin Johansson robin.johansson@ttela.se 0520-42 26 44

På söndag fortsätter Trollhätta­ns FK:S kval till division 3. Efter en tung förlust med 0-3 mot Ytterby i första matchen väntar nu Högsäters GF. – Det är ett bra lag med rutinerade spelare, menar Glenn Johansson, tränare för TFK.

Trollhätta­ns FK knep den sista kvalplatse­n i säsongens sista match, och förra lördagen inleddes kvalspelet till division 3 borta mot Ytterby IS.

Det var en match som TFK förlorade med klara 0-3. En kombinatio­n av ett stort manfall och ett bra lag på andra sidan planen menar

Glenn Johansson föranledde förlusten.

– Jag gillar egentligen inte att skylla på att man är kort om folk, men vi hade några nyckelspel­are borta som främst påverkade vår backlinje. Men sen är Ytterby ett riktigt, riktigt bra lag, samtidigt är inte vi där vare sig i närkamper eller i vårt eget spel, menar Johansson.

I kvalgrupp 8 återfinns fyra lag, således spelar man bara tre matcher, och endast gruppsegra­ren spelar i division 3 nästa säsong.

Men trots förlusten mot Ytterby är inte TFK på något sätt avhängt.

I morgon väntar hemmamatch mot Högsäter som i sin första match spelade 2–2 mot Stenkullen GOIK.

– Högsäter är ett bra lag de också med rutinerade spelare, men vi har hyfsat bra koll på dem och vi vet vad som måste göras för att slå dem. För vår del behöver vi sätta försvarssp­elet mycket bättre. Nycklarna till båda de avslutande matcherna blir att vi faller tillbaka på det försvarssp­elet vi hade i början av säsongen.

För att TFK ska ha fortsatt chans på avancemang tror Johansson att det kommer att krävas seger mot Högsäter.

Det finns dock fortfarand­e ett antal frågetecke­n i truppen, klart är att Robert Lotsbom är avstängd efter att han dragit på sig två gula kort i matchen mot Ytterby.

– Vi vet att Emil (Guldbrands­en) kommer tillbaka som mittback, men sen är det några som är tveksamma, säger Johansson.

Han menar samtidigt att hans lag fortfarand­e är hungrigt och vill mer:

– Hade vi spelat en vanlig säsong med 22 matcher så hade vi kanske varit mer nöjda, men nu känns det knappt som att säsongen hunnit börja, vi är inte mätta på något sätt. Jag skulle bli förvånad om inte Ytterby är laget som går upp till slut, men de är ett ungt lag och avsaknaden av rutin kan bli avgörande.

 ?? Bild: Ulf Thuresson ?? Glenn Johansson hoppas till att börja med på vinst mot Högsäter för att möjlighete­n att nå division 3 till nästa säsong ska finnas kvar till den sista omgången.
Bild: Ulf Thuresson Glenn Johansson hoppas till att börja med på vinst mot Högsäter för att möjlighete­n att nå division 3 till nästa säsong ska finnas kvar till den sista omgången.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden