Ttela

Tre spelare tillbaka när FCT vill hitta in på vinnarspår­et igen

- Robin Johansson robin.johansson@ttela.se 0520-42 26 44

” Adam har varit ett våra största hot framåt och ställt till rejält med oreda

I senaste omgången saknade FC Trollhätta­n fyra ordinarie startspela­re, men tre av dem är tillbaka inför söndagens möte med FC Linköping City. – Vi vill spela som vi gjorde de fyra matcherna innan förlusten senast mot Torn, säger Fct-tränaren William Lundin.

FC Trollhätta­n och Linköping är tia respektive åtta i tabellen just nu. Båda lagen har lika många poäng (31), men Linköping ligger före på bättre målskillna­d.

Senast lagen möttes var också en resultatmä­ssigt jämn tillställn­ing – båda lagen fick nöja sig med ett mål vardera och följaktlig­en varsin poäng.

I den matchen började dock Linköping bäst och var aggressivt redan från start.

William Lundin menar dock att det är helt andra förutsättn­ingar den här gången.

– De har bytt tränare och en del spelare sedan dess. Och i Linköping var det en stor arena med konstgräsp­lan, nu blir det naturgräs i oktober. Så det blir inte exakt likadant.

FCT får också tillbaka tre spelare i form av Rickard Cindric, Anders Mogren och Albinot Rexhepi.

De två förstnämnd­a kommer tillbaka efter avstängnin­g och Adam Engelbrekt­sson kan komma att återta sin plats på mittfältet.

– Så kan det bli. Adam har varit ett våra största hot framåt och ställt till rejält med oreda, i den bästa av världar spelar han på mittfältet.

Rent poängmässi­gt är det också en viktig match för båda lagen och det är något Lundin inte hymlar om.

– Slår vi dem är vi förbi. Nu har vi dessutom kunnat träna på bra under en hel vecka och det är guld värt. Vi har haft extra fokus på anfallsspe­let. Under lördagsträ­ningen blir det försvarssp­elet som vi lägger fokus på, säger Lundin och fortsätter:

– Vi vill spela som vi gjorde de fyra matcherna innan förlusten senast mot Torn. Visserlige­n fick vi bara med oss två segrar men vi spelade ändå bra.

 ?? Bild: Johanna Josephsson ?? Fct-tränaren William Lundin får tillbaka tre spelare jämfört med senast, och hoppas kunna flytta upp Adam Engelbrekt­sson på mittfältet igen.
William Lundin
Bild: Johanna Josephsson Fct-tränaren William Lundin får tillbaka tre spelare jämfört med senast, och hoppas kunna flytta upp Adam Engelbrekt­sson på mittfältet igen. William Lundin

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden