Ttela

FC Trollhätta­n– FC Linköping City

-

Läget i laget

Rickard Cindric och Anders Mogren saknades senast mot Torn på grund av avstängnin­gar. De båda är tillbaka i matchen mot Linköping. Det betyder att Adam Engelbrekt­sson kan återgå till sin plats på mittfältet efter att ha vikarierat som back mot Torn. Anton Henriksson fick bryta i slutet av matchen mot Linköping med befarad hjärnskakn­ing.

– Han fick sy två stygn, så det var en rejäl smäll. Just nu följer han en trappa, vilket man alltid gör efter en sådan smäll. Så han behöver klara av vissa steg utan några symptom. Men jag tror inte att han spelar på söndag. Men vi får se efter lördagsträ­ningen, säger Fct-tränaren William Lundin.

Så går snacket

FC Trollhätta­n föll senast mot Torn med 3–0. Nu är tre av de fyra spelarna som saknades då tillbaka och det är välbehövli­gt för Lundin och hans manskap. FCT ställdes mot Linköping i premiären den 14 juni. Den matchen slutade 1–1. Den gången satte Linköping fullt fart redan från start.

– De är ett aggressivt lag som gillar att pressa högt. Det gäller för oss att spela smart. Vi har tittat på vissa saker och vi vet ungefär var vi ska passa bollen för att hitta ytor, säger Lundin.

Så går det

FCT saknade fyra startspela­re i förlustmat­chen mot Torn. Mot Linköping ser det dock ljusare ut då både Cindric och Mogren är tillbaka. Det slutade lika när lagen möttes i första omgången, och lagen ligger på samma poäng i tabellen inför söndagens match. Ett kryss känns logiskt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden