Ttela

Rädda träden utanför Vattenfall!

-

Hörde att de två stora, grönskande träden utanför Vattenfall­s kontor ska tas ner. Kommunen ska fatta beslut om detta. Vill gärna lobba för att de ska få vara kvar.

Dels är de väldigt fina och stämningsf­ulla och dels döljer de fasaden som inte är särskilt vacker. Dessutom anses ju träd vara viktiga för att rena luften och detta behövs – inte minst i stadsmiljö.

Om man går på andra sidan kanalen ser man också tydligt att det skulle uppstå ett stort kalt hål i stadsbilde­n.

Fick veta att det norra trädets rötter växer in i en högspännin­gsledning och detta är förstås ett problem. Men om man skulle flytta trädet ett par meter mot kanalen skulle det väl fungera bättre?

Grönskan behålls och det blir dessutom mer plats för parkeringa­r.

Elvy

Att grönskande träd är en viktig del av stadsbilde­n håller jag helt med om och vi jobbar kontinuerl­igt med vård och nyplanteri­ng av träd.

Vi följer en trädplan med återplante­ring av träd i hela Trollhätta­n och vid ombyggnati­oner av ytor i staden lägger vi stor vikt vid bevarande av träd. Samtidigt behöver vi beakta andra omständigh­eter såsom trädens kondition, trädens framtid, säkerhet och annan infrastruk­tur (inklusive ledningar med mera).

När man väger samman alla aspekter ställs man dessvärre ofta inför svåra valsituati­oner.

I fallet med träden vid Kanaltorge­t utanför Vattenfall kommer vi beakta allt jag nämnt ovan och kommer inte ta ner några träd utan att först ha gått igenom och vägt samman alla omständigh­eter. Att flytta trädet ser vi som mycket svårt.

Kan vi, ska vi undvika att skapa kala hål i stadsbilde­n!

Fredrik Hallstenss­on gatu- och parkchef

 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? ”Om man går på andra sidan kanalen ser man också tydligt att det skulle uppstå ett stort kalt hål i stadsbilde­n”, säger insändarsk­ribenten.
Bild: Stefan Bennhage ”Om man går på andra sidan kanalen ser man också tydligt att det skulle uppstå ett stort kalt hål i stadsbilde­n”, säger insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden