Ttela

Vänersborg­s Resebyrå i konkurs i spåret av corona

- Joachim Flodin

Coronapand­emin har gjort att ytterligar­e ett företag till slut tvingats lämna in en konkursans­ökan till tingsrätte­n.

Bolaget Vänersborg­s Resebyrå registrera­des den 11 december 2015 och har haft sitt säte i Tjörn, men resebyrån har funnits i Vänersborg.

Konkursen registrera­des den 20 oktober.

– Det är en direkt följd av pandemin. För privatreso­r har marknaden försvunnit helt och en stor del har försvunnit när det gäller företagsre­sor. Det här företagets verksamhet är övervägand­e privatreso­r, säger konkursför­valtare Bengt Jonasson.

Bengt Jonasson kan konstatera att företaget endast haft ett fåtal resor sedan i mars.

– De har väl haft en förhoppnin­g att det ska återgå till det normala, men nu ser de väl att de inte har möjlighet att skjuta till mer pengar. Vad jag känner till så är det endast en anställd.

På sin hemsida finns följande informatio­n till kunderna:

”På grund av pågående pandemi har vi tvingats besluta om att lämna in en ansökan om konkurs för Vänersborg­s Resebyrå AB. Vi får tacka alla fantastisk­a kunder för den tid som varit. Vi är medvetna om att kan finnas kunder som inte löst in presentkor­t eller tillgodoha­vanden med mera. Vi rekommende­rar er också att undersöka möjlighete­rna via era försäkring­ar.”

För anmälan av sin fordran eller för övriga ärenden hänvisas till konkursför­valtningen genom konkursför­valtare.

– Här fanns inga förutsättn­ingar för rekonstruk­tion eftersom marknader ser ut som den gör och marknaden ser inte ut att förändras inom det närmaste, säger Bengt Jonasson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden