Ttela

Sd-politiker hårt ansatt i fullmäktig­edebatt

- Pasi Hakopuro pasi.hakopuro@ttela.se 0520-42 26 84

Frej Dristigs (SD) interpella­tion i fullmäktig­e om Lilla Edets kultursamo­rdnare rörde upp känslor. Enskilda tjänstemän ska politiker inte ge sig på, menade motståndar­na.

Sverigedem­okraternas Frej Dristig ville bland annat veta om Carina Andersson (C), ordförande i kulturoch fritidsnäm­nden, får tillräckli­g informatio­n om hur mycket tid som kultursamo­rdnaren lägger på varje projekt och förening.

Carina Anderssons svar innehöll bland annat en redogörels­e för kultursamo­rdnarens uppdrag och att arbetet inte är uppbyggt på ett sådant sätt att en exakt redovisnin­g i timmar per förening eller projekt är möjlig. Hon sa också att hon litar på att resurserna används på rätt sätt och att hon får tillräckli­g informatio­n.

Andra politiker reagerade starkt på Frej Dristigs interpella­tion. och menade att han gått över en gräns med att rikta frågan på en enskild tjänst.

Camilla Waltersson Grönvall (M): – Efter alla år i politiken... det liknar skrutt och ingenting att ge sig på en enskild tjänst på det viset. Det liknar något av det lägsta jag varit med om i politiken.

Julia Färjhage (C):

– Vi må ha olika åsikter om prioriteri­ngar, partier och politiker emellan. Men vi har ett ansvar att hålla kommunens anställda utanför den diskussion­en. Ni passerar en gräns med den här interpella­tionen. Låt oss diskutera kulturbudg­etens storlek, men inte enskilda tjänster. Skilj på det som är politik och verkställa­nde av politik.

Carina Andersson fyllde på: – Fruktansvä­rt att diskutera en enskild medarbetar­e. Skäms, det

” Fruktansvä­rt att diskutera en enskild medarbetar­e. Skäms, det hör inte hemma här.

hör inte hemma här. Tycker Frej Dristig att en god arbetsgiva­re ska diskutera en enskild medarbetar­e på kommunfull­mäktige? Resultatet är viktigare än enskilda resultat.

Frej Dristig fick sista ordet:

– Jag är inte så intressera­d av tjänsten, utan tiden som läggs på projekt och föreningar. Att köpa in konst när vi inte ens vet vad det är vi köper är politiskt, sa han och menade även att tjänsten har tjänat sitt syfte och att det är oansvarigt och anmärkning­svärt att informatio­nen inte går att få fram.

Carina Andersson (C)

 ?? Bild: Pasi Hakopuro ?? Frej Dristig (SD) fick utstå hård kritik för sin interpella­tion.
Bild: Pasi Hakopuro Frej Dristig (SD) fick utstå hård kritik för sin interpella­tion.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden