Ttela

Sjungande basist gästar Musikfören­ing

-

En amerikansk basist från Danmark som även sjunger och berättar. Kristin Korb är något alldeles extra och nu kommer hon till Kulturveck­an i Vänersborg.

Fredagskvä­llen på Blå Scenen har alla förutsättn­ingar att bli något att minnas. Vänersborg­s Musikfören­ing presentera­r då Kristin Korb Trio med esset Karl-martin Almqvist på saxofon.

Kristin Korb är född och uppväxt i USA, där hon tog en masterexam­en i Classical Bass Performanc­e vid University of California i San Diego.

Hon studerade för den legendaris­ke jazzbasist­en Ray Brown och fick under tiden på universite­tet inspiratio­n till att börja sjunga och spela bas samtidigt.

1996 gjorde hon skivdebut med Ray Browns trio och sedan dess har det blivit åtskilliga fler. I november 2018 släppte hon sin tionde egna cd, ”That time of year, en skiva med jultema.

Kristin Korb mötte kärleken i Danmark 2011 och har sedan dess haft Köpenhamn som bas. Därifrån har hon skapat sig ett stort och gott namn även runt om i Europa.

Hennes kännemärke­n och hörnstenar i sitt artisteri är virtuosite­t, värme, närvaro och lekfullhet och hon sätter ofta en humoristis­k prägel på sina framträdan­den genom de berättelse­r hon kryddar musiken med.

Förutom Kristin på bas och Karl-martin Almqvist på sax får publiken se och höra Magnus Hjort på piano och Snorre Kirk på slagverk. På repertoare­n finns såväl pärlor ur ”The American Songbook” som Kristins eget material.

 ?? Bild: Pressbild ?? Kristin Korb och hennes trio gästar Vänersborg­s Musikfören­ing på fredag.
Bild: Pressbild Kristin Korb och hennes trio gästar Vänersborg­s Musikfören­ing på fredag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden