Ttela

Kristian har nått mäktig milstolpe i Bundesliga

- Robin Johansson robin.johansson@ttela.se 0520-42 26 44

Bordtennis­spelaren Kristian Karlsson har nått en milstolpe i tyska Bundesliga. Han har nu vunnit 100 singelmatc­her i ligan. – Det är ett kvitto på att jag gjort det bra, säger han om sin bedrift.

Kristian Karlsson är nu inne på sin femte säsong med tyska Borussia Düsseldorf i Bundesliga, den tyska högsta serien i pingis.

Nu har han dessutom nått en milstolpe då 29-åringen har vunnit 100 singelmatc­her i den tyska ligan.

– Det känns så klart kul. Jag visste inte om det innan matchen att jag var så nära. Jag spelar ju inte precis alla matcher utan snittar kanske 25 matcher per säsong, så sett till det så har det gått relativt snabbt, jag är stolt faktiskt, säger Kristian Karlsson.

Den som vunnit flest singelmatc­her i klubben är tysken Timo Boll.

– Jag får börja jaga Timos rekord nu, de sa åt mig att sikta på honom, säger Karlsson skämtsamt.

” Jag får börja jaga Timos rekord nu, de sa åt mig att sikta på honom

Han är dock nöjd med sitt eget spel och känner att han trivs bra i Düsseldorf.

– Det har rullat på bra för egen del. Sen har laget haft två lite knackiga säsonger nu, men jag vill vinna titlar och stora tävlingar. Dessutom trivs jag bra i klubben och jag har väldigt svårt att se mig spela någon annanstans.

Bordtennis­säsongen i Tyskland påverkas som så mycket annan sport av coronaviru­set, och Karlsson erkänner att det inte är lika kul att spela inför tomma läktare:

– Det är ganska ovisst allting. I Tyskland är det dessutom olika regler för olika regioner, vilket gör att tabellen haltar något. Sen är det tråkigt att publiken uteblir, det är inte lika roligt att spela utan dem på plats.

 ?? Bild: Mario Kneisl ?? kristian karlsson har nu vunnit 100 singelmatc­her i tyska bundesliga.
Bild: Mario Kneisl kristian karlsson har nu vunnit 100 singelmatc­her i tyska bundesliga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden