Ttela

Skoftebyn och ”Willy” väljer att gå skilda vägar

- Robin Johansson robin.johansson@ttela.se 0520-42 26 44

Skoftebyns IF har haft en kämpig säsongsinl­edning i svenska futsalliga­n. Fyra matcher har inneburit fyra förluster. Nu väljer klubben att bryta med tränaren Guillermo ”Willy” Sotorrio Sanchez.

Skoftebyn har ett uttalat mål om att vara med och kämpa i toppen av SFL. Men säsongen har inte alls startat som laget önskat. Skoftebyn har efter fyra omgångar noll poäng och placerar sig därmed sist i tabellen.

I lagets senaste match hemma mot Örebro SK föll man tungt med 1–7. Den svaga inledninge­n gör nu att klubben väljer att bryta kontraktet med tränaren Guillermo ”Willy” Sotorrio Sanchez. ”Willy” som kom till Skoftebyn inför den här säsongen hann alltså bara med fyra ligamatche­r.

Skoftebyns sportansva­riga, Daniel Andersson, menar att man från ledningens sida till slut känt sig tvingade att agera.

– Resultatet väger in såklart. Men Willy har ett speciellt sätt i sin ledarstil. Han tänker mycket på utveckling av spelarna. Nu är vi i ett läge där spelarna i laget har slutat tro på det vi gör, säger Daniel Andersson.

Skoftebyn är dessutom det laget i serien som gör överlägset minst antal mål. Sju stycken har laget mäktat med hittills på de fyra inledande matcherna.

Nästkomman­de motståndar­e Borås AIK har gjort 31 mål sina fyra första matcher.

Daniel Andersson kommer, tillsamman­s med Christoffe­r Lundh (spelaransv­arig) att ta över huvudansva­ret för laget tills vidare.

Han poängterar dock att föreningen inte har bråttom med att hitta en ny tränare.

– Det finns många tränare därute. Men det vi söker finns inte riktigt i Sverige.

Enligt Andersson har dock laget och ”Willy” skilts åt som vänner.

– Vi har haft en dialog hela tiden. Vi har mycket att tacka Willy för och han har utvecklat spelare, även om det inte förstår det nu. Men det långsiktig­a tänket han har blev för jobbigt för spelarna.

 ?? Bild: Johanna Josephsson ?? guillermo sotorrio sánchez lämnar tränaruppd­raget i skoftebyn med omedelbar verkan.
Bild: Johanna Josephsson guillermo sotorrio sánchez lämnar tränaruppd­raget i skoftebyn med omedelbar verkan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden