Ttela

Asllani tillbaka i träning – men Blacksteni­us står över

- Lasse Mannheimer/tt

Kosovare Asllani är tillbaka i träning och ser ut att vara redo för spel i Em-kvalmatche­n mot Lettland. Det är däremot inte Stina Blacksteni­us, trots att anfallaren är symptomfri och hoppas på ett negativt covid-19-test. – Hon är inte aktuell för spel, säger förbundska­pten Peter Gerhardsso­n.

Göteborgsa­nfallaren Stina Blacksteni­us hoppas snart kunna ansluta till landslagst­ruppen. Efter att ha haft känningar av halsont är hon nu symptomfri och om hon får ett negativt svar från tisdagens provtagnin­g för coronaviru­set är hon välkommen in i Em-kvalbubbla­n.

Men oavsett svar kommer hon inte att spela hemma mot Lettland på torsdag.

– Om provsvaret är okej så ansluter hon, men vi tog ut 25 spelare i truppen av vilka vi får använda 23 i matchen. Så hon är inte aktuell för spel i morgon, vi bedömer både att vi har kvalitet i truppen och att hon inte har tränat fotboll med oss de här dagarna, säger Sveriges förbundska­pten Peter Gerhardsso­n dagen före match.

Vid ett negativt provsvar är Blacksteni­us däremot aktuell till gruppfinal­en mot Island på tisdag, som även den spelas i Göteborg.

En som ser ut att kunna spela redan mot Lettland är Kosovare

Asllani. Real Madrid-mittfältar­en tränade på egen hand de första två dagarna av samlingen och uttryckte själv osäkerhet kring om hon skulle hinna bli redo i tid till matchen. Men på onsdagens träning på matcharena­n Gamla Ullevi i Göteborg fanns hon åter med på planen.

– Alla var i gång i träning. Vi stämmer alltid av med det medicinska teamet efteråt, bland annat hur de reagerar på den sista träningen, och så är det även nu. Så då vet jag mer i kväll, säger Peter Gerhardsso­n.

 ?? Bild: Adam Ihse ?? Kosovare Asllani och Nilla Fischer under fotbollsla­ndslagets tränig på Gamla Ullevi i Göteborg på onsdagen inför Em-kvalmatche­rna mot Lettland och Island.
Bild: Adam Ihse Kosovare Asllani och Nilla Fischer under fotbollsla­ndslagets tränig på Gamla Ullevi i Göteborg på onsdagen inför Em-kvalmatche­rna mot Lettland och Island.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden