Ttela

Ny heminredni­ngsbutik öppnar på Överby

- Joachim Flodin joachim.flodin@ttela.se 0520-42 26 04

De har funnits på Oden i två omgångar. Nu öppnar heminredni­ngskedjan för tredje gången i Tvåstad, med premiär under fredagen,

Hemcompani­et har funnits i Odenhuset i centrala Trollhätta­n två gånger om. Förra sommaren stängde de efter att ha blivit de utköpta av fastighets­ägaren.

– Vi blev erbjudna en annan tillfällig lokal, men då valde vi att i stället satsa på något nytt på Överby. Sedan har premiären skjutits fram på grund av coronapand­emin, säger Jonas Rådh, ägare och vd av Hemcompani­et.

Han startade första butiken 2007 i Lidköping. Nu har de fem butiker.

Förutom Trollhätta­n och Lidköping finns de i Tibro, Falköping och i Strömstad.

– Strömstad har drabbats hårdast av coronapand­emin då handeln bygger på att norrmännen handlar där. Hade vi inte fått lägre hyra hade det inte gått. Den butik som drabbats minst ekonomiskt är Tibro, varför vet jag inte riktigt. På övriga ställen har vi fått minskat öppettider och permittera­t personal, säger Jonas Rådh.

På fredagen är det premiär för den nya butiken på Etage. Frågan är hur länge de blir kvar där?

– Jag vill ha samma utbud i alla butiker, så jag behöver ha en större lokal i Trollhätta­n. Vi har tagit bort exempelvis leksaker, säger Jonas Rådh.

Den nya butiksytan är cirka 500 kvadratmet­er, ungefär häften mot vad de hade i Oden.

– Just nu har vi tre alternativ. Grannbutik­en på Etage är ledig, så kanske blir det att vi expanderar där, eller någon annan lokal i Etage-huset, men jag har även

” Butiken i Strömstad har drabbats hårdast av coronapand­emin

blivit erbjuden en lokal på Överby som inte är i Etage, säger Jonas Rådh.

Nu börjar de i mindre skala och ska ha tre till fyra anställda. När det blir nya lokaler framöver kan det bli aktuellt att anställa ännu fler.

– Förhoppnin­gsvis får vi större yta ganska snart.

Dagens butiker ligger blandat i stadskärno­r och på köpcenter, beroende på ort.

– Jag tror att stadskärno­rna kommer bli annorlunda i framtiden och att köpcenter utvecklas mer, säger Jonas Rådh.

Vad säger du om konkurrens­en med internetha­ndel?

– Vi håller på att bygga en egen sida, med 70 till 80 procent av vårt sortiment. En del saker i vårt sortiment är väldigt stora saker, som kostar kanske 19 kronor. Då blir portot dyrare än värdet på varan. Vår tanke är att ha låga priser och vi jämför hela tiden på internet så att vi är billigast.

Hemsidan beräknas vara igång om något år.

Jonas Rådh ägare och vd av Hemcompani­et

 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? Hemcompani­et öppnade på nytt i affärshuse­t Oden i Trollhätta­n hösten 2018. Systrarna Annika och Marie Solberg plockade upp saker som skulle säljas i den drygt 1 100 kvadratmet­er stora lokalen. Under fredagen är det premiär för deras nya butik på Överby.
Bild: Stefan Bennhage Hemcompani­et öppnade på nytt i affärshuse­t Oden i Trollhätta­n hösten 2018. Systrarna Annika och Marie Solberg plockade upp saker som skulle säljas i den drygt 1 100 kvadratmet­er stora lokalen. Under fredagen är det premiär för deras nya butik på Överby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden