Ttela

Snart åtal i misstänkt mordförsök

- Lars Carlsson lars.carlsson@ttela.se 0520-42 26 80

En man i 40-årsåldern knivskars allvarligt den 11 december i anslutning till en lägenhet i Vänersborg. På tisdagen omhäktades den man i 30-årsåldern som är misstänkt för mordförsök­et.

– Vi tror att vi vet vad det handlar om och har en hel del vittnesupp­gifter att gå på, säger Sten-rune Timmersjö, chef för polisens avdelning i Fyrbodal för grova brott.

Det var vid 21.20-tiden en fredag kväll i december som mannen hittades knivskuren i Vänersborg och fördes med ambulans till sjukhus. Men redan dagen efter rapportera­des hans hälsoläge vara stabilt. Knivattack­en ska ha skett både inne och utanför en bostad.

Två personer, en man och en kvinna, greps i anslutning till brottsplat­sen och anhölls dagen därpå. Men när det var dags för häktningsf­örhandling var det bara mannen som häktades. Kvinnan släpptes på fri fot, eftersom man ansåg att hennes inblandnin­g inte var av den karaktären att man kunde hålla henne frihetsber­övad.

– Men hon är rent formellt fortfarand­e misstänkt. Vi har fortfarand­e en del saker från NFC (Nationellt forensiskt centrum), som vi väntar på. De behövs för att styrka upp de berättelse­r som vi fått fram i förhören. Vi har förhoppnin­gar om att snart vara färdiga med utredninge­n, men det beror som sagt helt på när vi fått grejerna från NFC.

De saker som man fått och får analyserat är en del teknisk bevisning och rättsintyg och brottsplat­sundersökn­ingsprotok­oll. Det som också återstår är en genomgång av mobiltelef­oner.

– Det kan finnas många olika saker man söker efter i telefoner, men framför allt kan det ju vara för att få en bild av trafiken före och efter händelsen, säger Sten-rune Timmersjö.

Den 30-årige mannen har fortsatt förneka brott i förhör. Åtal ska i nuläget väckas senast 26 januari.

 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? En man i 30-årsåldern omhäktades på tisdagen misstänkt för ett mordförsök med kniv på en man i Vänersborg den 11 december.
Bild: Stefan Bennhage En man i 30-årsåldern omhäktades på tisdagen misstänkt för ett mordförsök med kniv på en man i Vänersborg den 11 december.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden