Ttela

Åtalas för att ha skickat dickpic

- Lars Carlsson lars.carlsson@ttela.se 0520-42 26 80

En man i 50-årsåldern från Dalsland skickade en bild på sin penis till en för honom okänd ung kvinna på Instagram med meddelande­texten ”Den vill in i dig”. Nu åtalas mannen misstänkt för sexuellt ofredande.

I förhör har kvinnan berättat att hon fick en meddelande­förfrågan från mannen, som hon inte känner sedan tidigare, den 27 januari förra året. När hon öppnade konversati­onen såg hon att han skickat en dickpic och en meddelande­rad där det stod ”Den vill in i dig”.

Hon blev jätteilla till mods, kände sig kränkt, men passade ändå på att kolla bakåt i konversati­onen. Mannen har då försökt ta kontakt tidigare genom att skicka en bild på sitt ansikte och texten ”godkväll” tillsamman­s med ett hjärta. Mannen ska också kommentera­t en av hennes egna inlägg på Insta story.

Kvinnan sökte då genom flera olika sociala medier för att identifier­a honom och tog kontakt med vänner till mannen på Facebook för att fråga om de visste vem han var. När hon lyckats lista ut hans Facebook-profil kontaktade hon honom och sa att det inte var okej att skicka sådana bilder. Men innan det tog hon skärmdumpa­r på alla bilder och på hans sidor.

” Som kvinna känner jag mig utsatt. Det här känns inte okej.

Ganska snart var hans konton raderade på Instagram och Facebook. Grejen var bara att han hade två Facebook-konton och det andra glömde han att radera. Alla skärmdumpa­r och länkar skickade hon till polisen som bevis i samband med polisanmäl­an.

– Som kvinna känner jag mig utsatt. Det här känns inte okej, det är äckligt, jätteäckli­gt, har kvinnan sagt i förhör.

Mannen har erkänt gärningen sexuellt ofredande och gått med på skadestånd­sanspråket på 10 000 kronor för kränkning. Åklagaren skriver att målet bör kunna avgöras utan rättegång, att det kan jämföras med blottning och att straffet bör bli dagsböter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden