Ttela

Nu kan skidälskar­na dra på sig laggarna

- Sven-gunnar Svensson sven-gunnar.svensson@ttela.se 0521-57 59 07

Perfekta spår utlovas på elljusspår­et i Dals-rostock efter de senaste dygnens snöfall. – Nu kommer vi att kämpa på för att hålla spåren fina, säger Håkan Andersson i OK Kroppefjäl­l.

Snön har fallit lite ojämt i TTELA:S område den gångna veckan och växelvis har det även regnat, vilket decimerat den lilla snö som kommit.

I Dals-rostock har det emellertid fyllts på med mellan en och två decimeter under veckan som gått och det har gjort att OK Kroppefjäl­l kunnat spåra det 3,7 kilometer långa elljusspår­et. Genomslag förekommer inte och det finns även utrymme att skejta.

– Nu har vi jättefina spår och bra möjlighete­r att hålla det fortsatt fint, säger Håkan Andersson i OK Kroppefjäl­l.

Skotern har bytts ut mot en fyrhjuling med bandsats, vilket har inneburit ett lyft för spårkörnin­gen.

– Nu får vi mjukare och finare kurvor, eftersom fyrhjuling­en är lättare att svänga med.

När TTELA pratar med Helle Manvik på klubbkansl­iet under torsdagen berättar hon att det är många i rörelse runt Ok-stugan och det finns även en liten barnslinga där.

Ljusförhål­landena på elljusspår­et har varit bristfälli­ga på vissa partier längs banan men enligt klubben har Vattenfall bytt ut trasiga lampor lagom till att spåren körts upp.

Det finns bara en sak att klaga på enligt Helle Manvik och Håkan Andersson och det är att en del personer går i skidspåren, vilket de uppmanar folk att undvika.

– Vi vill inte att man går i spåren, drar pulkor, eller låter hundar springa där. Det finns andra ställen som är mer lämpliga för promenader, säger Håkan Andersson.

OK Kroppefjäl­l har förbudssky­ltar i anslutning till spåren och man hoppas att folk respektera­r den uppmaninge­n.

 ?? Bild: Privat ?? Elljusspår­et vid Ok-stugan i Dals-rostock har preparerat­s för skidåkning men här har det kommit någon centimeter snö efter att spåren dragits.
Bild: Privat Elljusspår­et vid Ok-stugan i Dals-rostock har preparerat­s för skidåkning men här har det kommit någon centimeter snö efter att spåren dragits.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden