Ttela

Nu över 10 000 avlidna

-

CORONAVIRU­SET

Över 10 000 personer har avlidit med covid-19 i Sverige – och Folkhälsom­yndigheten förväntar sig att det blir fler. – Vi förväntar oss tyvärr att ökningen kommer fortsätta, säger avdelnings­chefen Karin Tegmark Wisell.

Ytterligar­e 351 dödsfall med bekräftad covid-19 har rapportera­ts i Sverige, enligt Folkhälsom­yndigheten. Det innebär att totalt 10 185 smittade personer nu har avlidit.

Karin Tegmark Wisell berättade på gårdagens pressträff att antalet nya patienter som behöver vårdas på iva fortsatt är högt varje vecka, och att myndighete­n förväntar sig att antalet dödsfall kommer att stiga ytterligar­e.

– Vi förväntar oss tyvärr att ökningen kommer fortsätta då vi har en omfattande smittsprid­ningen i landet.

Liksom i våras sker det stora antalet dödsfall i gruppen 80 år och äldre, enligt statistik som sträcker sig till och med vecka 51.

Provtagnin­gstakten i landet är fortsatt hög. Drygt 207 400 individer provtogs under årets första vecka. 19 procent var positiva. (TT)

” Det handlar inte om att dyka med människor. inrikesmin­ister, om ett lagförslag om ändringar i gravfriden runt Estonia som ska vara klart i mars. Syftet är att det ska vara möjligt för Statens haverikomm­ission att göra vissa undersökni­ngar kring vraket. Bakgrunden är en tv-dokumentär som kom i höstas och innehöll nya uppgifter om hål i Estonias skrov. (TT)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden