Ttela

Efter förlusten – Skoftebyn missar slutspelet

- Robin Johansson robin.johansson@ttela.se 0520-42 26 44

Skoftebyns tunga säsong fortsätter. Efter att ha tagit poäng i två raka matcher tog den sviten slut på onsdagskvä­llen. När Libertà gästade Arena Älvhögsbor­g vann de med uddamålet och därmed står det klart att Skoftebyn missar slutspel. Skoftebyn Libertà 4 5

I söndags gästade Skoftebyn Libertà Futsal Club och ledde den gången komfortabe­lt med 4–1.

Men det var innan hemmalaget vaknade till liv och kvitterade efter tre raka mål. Den gången var det dock Skoftebyn som drog det längsta strået och vann med 5–4.

Historien skulle nämligen komma att upprepa sig på onsdagskvä­llen, om än spegelvänt. Nu var det istället Libertà som gick upp i en 4–1-ledning.

Skoftebyn började dock bra och fick en riktigt fin målchans redan efter 15 sekunder, men målskyttet fortsätter vara lagets akilleshäl den här säsongen. Istället var det gästerna som gjorde matchens första mål.

Efter nio minuters spel fick Skoftebyns

tränare Christoffe­r Lundh nog.

Han tog en timeout och skällde ut laget på typiskt Andy Kilner-manér.

Det gav också effekt. Bara ett par minuter senare gjorde landslagsa­ktuelle Viktor Mossberg 1–1.

– Jag tycker dock att det är en av de sämsta matcherna vi gör den här säsongen, säger Skoftebytr­änaren Daniel Andersson.

Därefter började också raset och gästerna gjorde två mål till innan halvleken var över. I upptakten av den andra gjorde Libertà också 1–4.

Men nu var det Skoftebyns tur att jaga ikapp. Efter en rad missade lägen kunde hemmalaget göra tre snabba mål och 4–4 var ett faktum.

– Vi borde ha vunnit matchen i andra med alla de lägen vi har. Men vi missar öppet och samtidigt behöver våra motståndar­e inte göra så mycket för att göra mål.

Trots den starka upphämtnin­gen så var det Libertà som gick segrande ur bataljen.

Med bara 13 sekunder kvar gjorde gästernas Angelo Malesic 4–5målet.

Förlusten innebär att Skoftebyn inte har någon chans att nå slutspelet, men för Viktor Mossberg väntar landslaget på nytt. Den 18-åriga talangen har blivit uttagen till landslaget­s träningslä­ger den 26-31 januari.

– Det är som alltid hedrande, men bara ett steg på vägen. Jag ska försöka ta en plats och då är det hårt slit som gäller. Det är bra konkurrens så det kommer att bli tufft, men jag ser fram emot utmaningen, jag vill alltid spela på så hög nivå som möjligt, säger Viktor Mossberg.

Målen för Skoftebyn gjorde Viktor Mossberg, Damiano Floresta, Shobair Mahmoodi och Douglas Eduardo Souza Da Silva.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden